
Juhlien ja illanistujaisten himotuin herkku on rapupannari! Ohuessa pannarissa on vienon tattarinen, blinejä muistuttava maku. Täyte valmistuu ranskankermasta ja katkaravuista. Kaiken kruunaa sinapinsiemenistä keitetty salsa.
Rapupannari ja sinapinsiemensalsa
Ainekset
Työvaiheet
-
Sekoita ranskankerma kuumaan veteen, jolloin lopputuloksena on kädenlämpöinen neste. Liuota joukkoon hiiva. Lisää suola ja jauhot ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan tekeytyä huoneenlämmössä liinalla peitettynä noin tunti. Taikina saa kuplia reilusti.
-
Tee salsa. Laita sinapinsiemenet, vesi, etikka, sokeri ja suola kattilaan. Anna kiehua hiljalleen poreillen ilman kantta noin 20 minuuttia tai kunnes nesteestä on jäljellä noin puolet. Anna jäähtyä pannarin valmistumisen ajan.
-
Sulata voi. Sekoita voisula ja munat pannaritaikinaan. Kaada taikina leivinpaperin päälle reunalliselle uunipellille. Paista 225-asteisessa uunissa 25 minuuttia. Anna jäähtyä noin puoli tuntia ennen leikkaamista.
-
Kuori täytteeseen tulevat katkaravut. Sekoita pyrstöjen joukkoon ranskankerma ja sinappi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele täytteeseen.
-
Hienonna ruohosipuli ja tilli pieneen kulhoon ja sekoita öljy joukkoon. Nosta sinapinsiemenet lusikalla kattilasta salsan joukkoon.
-
Leikkaa jäähtynyt pannari annospaloiksi. Jaa täyte paloille ja lusikoi sinapinsiemensalsaa päälle. Viimeistele tillinoksilla.