
Kevään sievimmässä kasvispiirakassa maistuvat versokukkakaalit ja sitruuna.
Kukkakaalipiiras
Ainekset
Työvaiheet
- Sekoita jauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe ja suola. Lisää kaurakerma ja rypsiöljy.
- Sivele piirasvuoka (ø 28 cm tai 10 cm x 35 cm) kevyesti öljyllä. Taputtele taikina vuokaan.
- Leikkaa kukkakaalit ohuiksi, pitkiksi paloiksi. Yhdistä öljy, mausteet ja sitruunankuoriraaste kulhossa. Pyöräytä joukkoon kukkakaalit.
- Yhdistä kaurakerma, tuorejuusto, mausteet ja sitruunamehu. Levitä täyte piiraspohjalle. Asettele päälle kukkakaalit lomittain.
- Kypsennä 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 25–30 minuuttia. Anna jäähtyä haaleaksi. Viimeistele kevätsipulilla.