Kevään sievimmässä kasvispiirakassa maistuvat versokukkakaalit ja sitruuna.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
12 palaa
30 min + 30 min
Helppo
Kukkakaalipiiras
Ainesosat
2
dl
vehnäjauhoja
2
dl
kaurahiutaleita
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
1
dl
kaurakermaa
3
rkl
rypsiöljyä
Täyte
1
pkt (200 g) versokukkakaaleja
2
rkl
öljyä
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
1
tl
sitruunan kuoriraastetta
Kaurakermatäyte
1
dl
kaurakermaa
150
g
kaurapohjaista tuorejuustoa
¼
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
1
rkl
sitruunamehua
1
dl
kevätsipulia hienonnettuna
Vaiheet
- Sekoita jauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe ja suola. Lisää kaurakerma ja rypsiöljy.
- Sivele piirasvuoka (ø 28 cm tai 10 cm x 35 cm) kevyesti öljyllä. Taputtele taikina vuokaan.
- Leikkaa kukkakaalit ohuiksi, pitkiksi paloiksi. Yhdistä öljy, mausteet ja sitruunankuoriraaste kulhossa. Pyöräytä joukkoon kukkakaalit.
- Yhdistä kaurakerma, tuorejuusto, mausteet ja sitruunamehu. Levitä täyte piiraspohjalle. Asettele päälle kukkakaalit lomittain.
- Kypsennä 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 25–30 minuuttia. Anna jäähtyä haaleaksi. Viimeistele kevätsipulilla.