
Tummaa, umamista metsäsienikreemiä kätkettynä itse tehtyyn pastaan. Ruskistettua voita ja parmesaania. Superherkulliset sieniraviolot tuovat veden kielelle.
Vinkki! Pastataikinaan voi laminoida tuoreita yrttejä tai kuivattuja syötäviä kukkia. Sienisesongin ulkopuolella voit käyttää esimerkiksi pakastettuja metsäsieniä.
Metsäsieniraviolot
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuutioi voi ja kuumenna pienessä kattilassa keskilämmöllä, kunnes se sulaa ja alkaa ruskistua, 6–8 minuuttia. Jäähdytä.
-
Puhdista sienet ja paloittele ne. Kuori ja hienonna sipulit. Raasta parmesaani ja hienonna timjami.
-
Paista sieniä kuivalla pannulla, kunnes enin neste on haihtunut. Lisää pannuun ruskistettu voi ja sipulit. Kuullota pehmeiksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja kaada seos kulhoon.
-
Erottele kulhoon kananmunasta keltuainen. Lisää ricotta, parmesaani ja timjami. Soseuta sauvasekoittimella tahnaksi ja tarkista maku. Laita pursotuspussiin ja jääkaappiin odottamaan vähintään tunniksi.
-
Kuumenna öljy pannulla. Ripottele salvian lehdet öljyyn ja paista noin minuutin ajan, kunnes lehdet rapeutuvat. Nosta talouspaperin päälle lautaselle.
-
Valmista pastataikina. Laita jauhot kulhoon ja riko joukkoon munat. Sekoita jauhoja munien joukkoon vähän kerrallaan. Kumoa jauhotetulle työpöydälle ja vaivaa sileäksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä ½ tuntia huoneenlämmössä.
-
Jaa pastataikina kahtia ja jätä toinen puolikas kelmun alle odottamaan. Kauli pastataikinaa käsin ohuemmaksi, jauhota ja rullaa sitten pastakoneen läpi isoimmasta välistä pienempään asti. Levitä pöydälle hieman jauhoja ja laita pastalevy jauhojen päälle. Kauli jäljelle jäänyt pasta samoin.
-
Paina kevyesti muotilla tai mukilla (n. 11 cm) toiseen pastalevyyn kahdeksan painaumaa. Pursota metsäsienikreemistä korkea ympyrä kunkin renkaan sisälle jättäen noin 2,5 cm tyhjää reunoille. Paina sormella kreemiin kuoppa ja erottele keltuaiset kuoppiin varovasti. Voitele pastalevyn reunat vedellä ja nosta sitten toinen pastalevy päälle, painele kevyesti reunoja ja varo, ettei keskelle jää ilmakuoppaa. Paina sitten muotilla raviolo irti taikinalevystä ja käy reunat vielä painellen läpi. Laita raviolot jauhotetulle pöydälle tai pellille.
-
Keitä isossa kattilassa vesi kiehuvaksi ja lisää suola (2 tl suolaa/1 l vettä). Kypsennä raviolot kevyesti poreilevassa vedessä 3 minuuttia. Nosta raviolot reikäkauhalla vedestä ja laita lautaselle. Lusikoi päälle lämmintä ruskistettua voita, raasta hieman parmesaania ja koristele rapeilla salvianlehdillä.
Ohjeessa oli virheitä/epäselvyyksiä, jonka takia ruoan tekeminen oli haastavampaa ja tuli virheitä. Jos lukija tekee tällä reseptillä, suosittelen korjaamaan vaikka kynällä seuraavat kohdat:
AINEKSET:
- Metsäsienitäytteen 1 kananmunan voisi korjata jo suoraan että 1 keltuainen
- Pastataikinan jauhomäärä on erittäin alakanttiin. Siihen tulee huomattavasti enemmän jauhoja, vaivaus, sekä muotoiluvaiheessa. Aloita vain jos on ylimäärin jauhoja
- Lopussa mainittu "Lisäksi 8 kananmunaa", tarkoittaa siis ennen raviolin kasausta tulevia keltauisia täytteen keskelle. Näitä en kokenut välttämättömänä, kuten mainitsin kohdassa "työvaihe 8"
- Hanki parmesaania ylimäärin, jos haluat ripotella ohjeen mukaan vielä päälle. Reseptissä kaikki käytetään jo täytteessä
TYÖVAIHE 3: Lisää ruskistetusta voista 1/2dl sienten joukkoon (jos luet ohjetta ja kaadat kaiken, pannusta tulee voikeitto ja säätöä)
TYÖVAIHE 8: Allekirjoittanut koki helpommaksi irroittaa ensin kaikki pyöreät pastalevyt irti, sitten täyte, sitten yhdistys. Keltuaisen lisääminen tässä vaiheessa ei ole välttämätöntä, sillä se ei maistu juuri miltään, ei ehdi kypsyä, ja syödessä keltuaisneste vain leviää keitoksi lautaselle.
TYÖVAIHE 9: Parmesaani on jo käytetty aiemmin reseptissä, ei ole mitään mitä ripotella päälle, ellet ole ostanutkin ylimäärin
VINKKEJÄ:
- Pakastesieniä, jotka on valmiiksi pilkottuja ja paistettuja, voi käyttää n. 1/3 reseptin tilavuudesta, tuntui ihan hyvältä määrältä
- Orakas-herkkutatti-suppilovahvero-seos sienissä maistui hyvältä
- Täyte maistui erittäin hyvältä myös ilman sipulia, jos jonkun vatsa ei kestä
- Jos ei ole pastakonetta, onnistuu myös kaulitsemalla, mutta siihen menee todella paljon aikaa ja vaivaa, eikä homma ole lainkaan helppo.
- Reseptistä tulee 8 kpl isoja ravioleja. Kappalemäärän ei kannata antaa hämätä ja tehdä tripla-annosta, sillä 2kpl todella täytti monen ihmisen vatsan
- Varaa aikaa paljon enemmän tämän tekoon, varsinkin jos raviolit ovat uusi juttu. Tripla-annoksella, mutta yli 4 hlö kokatessa tähän meni jopa 4h
Kannattaa harkita jälkiruoaksi marenkeja, sillä yhdestä reseptistä jää yli 9 kananmunan valkuaiset, jos käyttää kananmunia reseptin mukaan.