
Feta-pinaattipiirakan kova kilpailija ja hengenheimolainen on yhtä herkullinen halloumi-lehtikaalipiiras.
Halloumi-lehtikaalipiiras
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Nypi pehmeä rasva ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon keltuainen, vesi ja suola.
- Taputtele taikina palloksi ja nosta jääkaappiin odottamaan, kunnes täyte on valmis.
- Kumoa jäinen lehtikaali paistinpannulle. Sulattele kaali ja siivilöi ylimääräinen neste pois. Jos käytät tuoretta lehtikaalia, leikkaa kaalinlehdistä pois paksu lehtiruoti. Hienonna lehdet silpuksi.
- Jaa halloumi kahteen osaan. Raasta toinen puoli karkeaksi raasteeksi ja leikkaa toinen puoli reiluiksi kuutioiksi.
- Lisää kulhoon kerma, munat ja valkuainen. Pese sitruuna ja raasta kuori täytteeseen. Lisää joukkoon lehtikaali, pippuri ja suola.
- Pingota irtopohjavuoan (ø 22 cm) pohjalle leivinpaperi. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
- Kaada täyte vuokaan. Kypsennä piirasta noin 40 minuuttia, kunnes täyte on lähes hyytynyt. Jos pinta tummuu liikaa, nosta piirakka uunin alatasolle.
- Paahda halloumikuutiot paistinpannussa.
- Koristele piirakka kuutiolla ja esimerkiksi keitetyillä romanesco-kukkakaalin nupuilla, kirsikkatomaateilla ja lehtikaalisilpulla.
Vinkki! Tee vegaaninen lehtikaalipiirakka näin: Käytä valmista lehtitaikinaa ja tuoretta lehtikaalia. Painele taikina piirakkavuokaan. Lisää täytteeseen sipuli. Paista hienonnettua sipulia ja lehtikaalia muutama minuutti paistinpannussa öljyssä. Levitä seos piirakan täytteeksi. Lisää pinnalle vegaanista juustoraastetta.