Me Naiset on lisännyt 1491 reseptiä.
Linkitetty 257 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Mikko Hannula

Mehevä ranskalainen kesäkurpitsapiirakka on leivän ja piirakan välimuoto. Parhaimmillaan se on vastapaistettuna ranskankerman kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8–10 palaa
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Helppo

Ranskalainen kesäkurpitsapiirakka

Ainekset

(noin 450
g)
kesäkurpitsaa (5 dl raastetta)
3
munaa
2
dl
maitoa
1
dl
oliiviöljyä
7
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
1
tl
ruokasoodaa
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
2
rkl
kurpitsansiemeniä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Vuoraa noin 18 cm x 28 cm:n uuni- tai piirasvuoka leivinpaperilla.

  2. Raasta kesäkurpitsa karkealla terällä. Laita raaste siivilään ja purista ylimääräinen neste pois.

  3. Riko munat kulhoon ja vispaa 2 minuuttia. Lisää maito ja öljy.

  4. Yhdistä toisessa kulhossa kuivat aineet, suola ja pippuri. Lisää munaseos jauhojen joukkoon ja sekoita taikinaksi. Lisää kurpitsaraaste ja kumoa taikina vuokaan. Ripottele pinnalle kurpitsansiemeniä.

  5. Paista uunissa 40–45 minuuttia. Kokeile tikulla, onko piirasleipä kypsää: jos tikkuun jää taikinaa, paista vielä 5 minuuttia.

  6. Ota piiras uunista ja anna jäähtyä 5 minuuttia ennen kuin poistat sen vuoasta. Säilytä jääkaapissa.

Kommentit (7)

Mviltsu

Tämä oli kiva yllätys. Jokin suolainen, esim. Feta-tahna päälle, vaikka on myös maistuvaa ilmankin.

nams

Tein gluteenittomana, oli todella maukasta.

Vierailija

idea hyvä mutta vaikuttaa aika mauttomalta. suolaa ja pippuria? ja siinä mausteet?

Vierailija

Mehevä ja hyvä koostumus, mutta jotain olisi vielä kaivannut ollakseen maukasta.

Pöh

Kamalaa, mautonta mössöä.

Ei leipurimestari

Paistolämpötila olisi ollut hyvä mainita. Arvauksella mentiin.
Makua valkosipulilla, sipulilka ja fetalla tai parmesanilla. Seuraavaksi kokeilen tomattipyrettäkin.

Vierailija

Hei leipurimestari Katso ohjeesta kohta 1

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 375 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Kun paketin pohjalta löytyy muutama keksi, omenainen crumble syntyy nopeasti. Keksit muuttuvat jauhojen ja voin kanssa herkulliseksi muruksi, joka ripotellaan uunivuokaan ladottujen omenalohkojen ja sokerin päälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Omenacrumble

Ainekset

l
happamahkoja omenoita viipaleina tai lohkoina
1
dl
fariinisokeria
tl
kanelia
2
rkl
sitruunamehua
Crumble
3
dl
vehnäjauhoja
1
dl
sokeria
1 1/2
dl
murskattuja keksejä, esimerkiksi Pirkka speculaas tai Lotus Biscoff
175
g
voita
Vuoan voiteluun
voita
Lisäksi
vaniljajäätelöä tai paksua vaniljakastiketta

Työvaiheet

  1. Kuori omenat halutessasi. Kuutioi tai viipaloi omenat. Sekoita omenoiden joukkoon sokeri, kaneli ja sitruunamehu. Kaada seos voideltuun uunivuokaan.
  2. Tee murupäällys. Nypi jauhot, sokeri ja keksimurut kuutioidun voin joukkoon. Levitä seos omenoiden päälle.
  3. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 40 minuuttia tai siihen asti, kunnes päällys on kauniin ruskea ja omenat tuntuvat pehmeiltä. Tarjoa jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 375 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Yön yli pehmenneessä brunssipuurossa maistuu itse tehty makea ja kanelinen keksitahna. Lisää joukkoon marjoja tai hedelmiä, jotka tasapainottavat makeutta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + 8 h tekeytyminen
Vaikeustaso
Helppo

Brunssipuuro

Ainekset

4
dl
kaurahiutaleita
1
l
kauramaitoa
1
tl
suolaa
3
rkl
voita
Päälle
6
rkl
keksitahnaa (Cookie butter), marjoja, marjasosetta, chiansiemeniä, kookoslastuja

Työvaiheet

  1. Mittaa kauramaito ja kaurahiutaleet kattilaan. Peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin yön yli.
  2. Jatka puuron valmistamista aamulla. Mausta seos suolalla. Kuumenna välillä sekoitellen. Keitä 2–3 minuuttia, kunnes seos paksuuntuu puuromaiseksi. Lisää voi ja sekoita tasaiseksi.
  3. Annostele lautasille. Viimeistele keksitahnalla, marjoilla, marjasoseella, chiansiemenillä ja kookoslastuilla. Koristele halutessasi syötävillä kukilla ja mintulla.

Kommentit (0)

Essi N on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Mannapuuro Cacio e pepe on yllättävä ja vastustamaton suolainen välipala
Mannapuuro Cacio e pepe on yllättävä ja vastustamaton suolainen välipala

Yllättävä ja vastustamaton välipala, jossa yhdistyy mannapuuron pehmeä, polentamainen rakenne ja cacio e pepen täyteläinen suolaisuus.

Tässä reseptissä mannapuurosta tehdään suolainen välipala. Makumaailma on kuin Cacio e pepe -pastassa, rakenne puolestaan kuin polentassa. Halutessasi voit lisätä suolaisen puuron päälle esimerkiksi paistettua kesäkurpitsaa, valkosipulia, persiljaa tai chiliä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1
Valmistusaika
10
Vaikeustaso
Helppo

Mannapuuro Cacio e pepe

Ainekset

1/3
dl
mannasuurimoita
2
dl
maitoa
ripaus
suolaa
1
dl
parmesan- tai pecorinoraastetta
päälle
ripaus
pippuria
noin 1tl
oliiviöljyä

Työvaiheet

1. Raasta juusto.

2. Mittaa kattilaan mannasuurimot ja maito. Lisää ripaus suolaa.

3. Kiehauta mannasuurimot ja maito välillä sekoittaen. Sekoittamiseen voit käyttää kierre- tai pallovatkainta tai halutessaan nuolijaa. Varo ettei maito pala pohjaan. Anna porista miedolla lämmöllä 5-10 minuuttia, kunnes suurimot ovat turvonneet ja puuro on koostumukseltaan paksua, mutta yhä juoksevaa. 

4. Sekoita valmiin puuron joukkoon juustoraaste niin, että juusto sulaa puuron joukkoon täysin. Jos puuro vaikuttaa liian paksulta, voit sekoittaa joukkoon tilkan oliiviöljyä.

5. Siirrä puuro tarjoiluastiaan, rouhi päälle mustapippuria ja kaada päälle noin 1tl oliiviöljyä. Nauti lämpimänä – juusto saa puuron asettumaan nopeasti. 

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 375 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Maapähkinävoin rinnalle suureen suosioon noussut keksitahna on helppo valmistaa myös itse. Et tarvitse kuin kolme ainesta ja tehosekoittimen. 

Keksitahna on monikäyttöistä. Se sopii esimerkiksi paahtoleivän päälle levitettäväksi, pannarin tai lettujen päälle hillon sijaan tarjottavaksi tai vaikkapa jäätelön kyytipojaksi. Kokeile myös puuron päällä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 pientä annosta
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Keksitahna eli cookie butter

Ainekset

250
g
keksejä, esimerkiksi Pirkka speculaas tai Lotus Biscoff
100
g
voita
1
prk (397 g)
kondensoitua maitoa

Työvaiheet

  1. Murskaa keksit monitoimikoneella.
  2. Sulata voi. Lisää voisula ja kondensoitu maito keksimurujen joukkoon. Anna koneen käydä, kunnes seos on tasaista.
  3. Säilytä tahna jääkaapissa. Ota se huoneenlämpöön noin 10 minuuttia ennen tarjoilua. Tahna säilyy noin muutaman viikon ajan viileässä säilytettynä. Käytä tahnaa puuron päällä, jäätelön kanssa tai paahtoleivälle tai pullaviipaleelle levitettynä. Kokeile myös pannarin tai lettujen kanssa.

Kommentit (0)