Me Naiset on lisännyt 1194 reseptiä.
Linkitetty 222 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Mikko Hannula

Mehevä ranskalainen kesäkurpitsapiirakka on leivän ja piirakan välimuoto. Parhaimmillaan se on vastapaistettuna ranskankerman kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8–10 palaa
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Helppo

Ranskalainen kesäkurpitsapiirakka

Ainekset

(noin 450
g)
kesäkurpitsaa (5 dl raastetta)
3
munaa
2
dl
maitoa
1
dl
oliiviöljyä
7
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
1
tl
ruokasoodaa
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
2
rkl
kurpitsansiemeniä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Vuoraa noin 18 cm x 28 cm:n uuni- tai piirasvuoka leivinpaperilla.

  2. Raasta kesäkurpitsa karkealla terällä. Laita raaste siivilään ja purista ylimääräinen neste pois.

  3. Riko munat kulhoon ja vispaa 2 minuuttia. Lisää maito ja öljy.

  4. Yhdistä toisessa kulhossa kuivat aineet, suola ja pippuri. Lisää munaseos jauhojen joukkoon ja sekoita taikinaksi. Lisää kurpitsaraaste ja kumoa taikina vuokaan. Ripottele pinnalle kurpitsansiemeniä.

  5. Paista uunissa 40–45 minuuttia. Kokeile tikulla, onko piirasleipä kypsää: jos tikkuun jää taikinaa, paista vielä 5 minuuttia.

  6. Ota piiras uunista ja anna jäähtyä 5 minuuttia ennen kuin poistat sen vuoasta. Säilytä jääkaapissa.

Kommentit (7)

Mviltsu

Tämä oli kiva yllätys. Jokin suolainen, esim. Feta-tahna päälle, vaikka on myös maistuvaa ilmankin.

nams

Tein gluteenittomana, oli todella maukasta.

Vierailija

idea hyvä mutta vaikuttaa aika mauttomalta. suolaa ja pippuria? ja siinä mausteet?

Vierailija

Mehevä ja hyvä koostumus, mutta jotain olisi vielä kaivannut ollakseen maukasta.

Pöh

Kamalaa, mautonta mössöä.

Ei leipurimestari

Paistolämpötila olisi ollut hyvä mainita. Arvauksella mentiin.
Makua valkosipulilla, sipulilka ja fetalla tai parmesanilla. Seuraavaksi kokeilen tomattipyrettäkin.

Vierailija

Hei leipurimestari Katso ohjeesta kohta 1

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Jaana tuulee on lisännyt 36 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
Avocadopastan vaatimattoman oloinen seos takaa herkille ruoka-aisteille totutun arkiruoan.
Avocadopastan vaatimattoman oloinen seos takaa herkille ruoka-aisteille totutun arkiruoan.

Sitä aina sanotaan että kauas tuoksuu liharuoat että hmm.. mutta kyllä vivahteet kasvisruuissa suissa aina voimakkaat tuoksut voittaa, kun sen suuhunsa laittaa. Nyt suut suppuun vaan, aletaan aistia ruokia. Liharuuat menettävät vivahteita jo voimakkaan tuoksunsa takia, sillä suuhun asti syötynä...

avocadoa, fettuccine tuorepastaa, pinjansiemeniä, valkosipulinkynttä, parmesaanijuustoa, oliiviöljyä, pastan keitinlientä, limemehua, suolaa, mustapippuria, basilikanlehtiä

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2-4
Valmistusaika
30
Vaikeustaso
Helppo

Avocadopastaa

Ainekset

1
ps
fettuccine tuorepastaa
1
iso syöntikypsä avocado
1 1/2
dl
parmesaanijuustoa (parmaggiore)
1
dl
pinjansiemeniä
1/2
rkl
oliiviöljyä
1/2
dl
pastan keitinlientä
2-4
valkosipulinkynttä
1/2
tl
suolaa ja mustapippuria
1
ruukku
basilikanlehtiä
1
rkl
limemehua

Työvaiheet

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Raasta parmesaanijuusto. Halkaise avocado kahtia ja koverra ruokalusikalla sen hedelmä pois kuoren reunaa myöten. Soseuta avocado haarukalla (tähän ei tarvitse monitoimikoneiden rumia ääniä). Hienonna valkosipulinkynnet ja paahda pinjansiemeniä pannulla oliiviöljyssä niin että niistä lähtee sopivasti aromeja, ne saavat rusehtua vähän vain. Sekoita avocadoon pinjansiemenet, valkosipuli, basilikanlehdet, oliiviöljy 1/2rkl-1rkl, parmesaanijuustosta osa ja limemehu sekä kuivat mausteet. Seoksessa saa olla sattumia jotka näyttävät kevyiltä ja maistuvat siltä myös syödessään. Kun olet valuttanut pastan, ota keitinlientä talteen. Sekoita keitinlientä avocadoseokseen ja yhdistä se pastaan. Lisää suolaa ja mustappuria halutessasi lisää. Ripottele vielä päälle raastettua parmesaanijuustoa ja basilikanlehtiä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2277 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Unohda uuni, sillä nämä kahden kaalin kääryleet kypsennetään alusta loppuun paistinpannussa, jossa niistä tulee napakan ryhdikkäitä.

Vinkki! Käytä ylimääräinen kaali esimerkiksi pikapaistettuna aasialaisissa ruoissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kahden kaalin kääryleet

Ainekset

8
isoa savoijinkaalin lehteä
Täyte
dl
ateriajyviä (esim. Myllärin)
2
sipulia
100
g
lehti- tai palmukaalia
1
rkl
voita
2/3
prk (à 250 g)
ricottajuustoa
1
luomusitruuna (kuori)
1
ruukku
lehtipersiljaa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
Paistamiseen
25
g
voita
Kastike
1/3
prk
ricottaa
dl
kreikkalaista jogurttia (rasvaa 10 %)
1
rkl
sitruunamehua
¼
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Keitä kaalinlehtiä kahdessa erässä kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä (1 tl suolaa/ 2 l vettä), noin 5 minuuttia. Valuta lehdet keittiöpyyhkeen päällä. Leikkaa lehdistä kova keskiruoti pois ja hienonna se täytettä varten.

  2. Keitä jyvät pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

  3. Jyvien kiehuessa hienonna sipulit ja lehtikaali. Valitse paistamiseen kannellinen paistokasari. Sulata voi kasarissa, ja paista sipulia ja kaalia noin 5 minuuttia. Siirrä ne kulhoon. Lisää kulhoon myös hienonnettu lehtiruoti, keitetyt jyvät ja 2/3 ricottajuustosta. Säästä loput juustosta kastikkeeseen. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa ja hienonna persilja. Lisää ne ja mausteet täytteeseen
    ja sekoita tasaiseksi.

  4. Laita kaalinlehti keskeltä limittäin niin että siitä tulee yhtenäinen. Lusikoi täytettä lehdelle, käännä reunat kiinni ja rullaa tiiviiksi kääryleeksi.

  5. Sulata voi pannussa. Lado kääryleet vieri viereen pannuun ja paista 2–3 minuuttia molemmin puolin. Jatka kypsentämistä miedolla lämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia.

  6. Sekoita kastikkeen aineet keskenään. Tarjoa kylmä kastike kuumien kääryleiden kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2277 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Dani Hänninen KUVA Tuomas Kolehmainen

Paahdetuista paprikoista, chilistä ja vaaleista pavuista tehty raikas ja sopivan tulinen tahna toimii dippinä, levitteenä ja lisukkeena.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Mausteinen paprikatahna

Ainekset

4
punaista paprikaa
2
punaista chiliä
1
prk (230 g)
kypsiä valkoisia papuja
1
sitruuna
1
tl
hunajaa
½
tl
savupaprikajauhetta
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Laita paprikat ja chilit leivinpaperille pellille. Paahda uunissa 15 minuutta. Paprikoista tulee paahdettaessa mehukkaita ja pehmeitä ja chilin maku pyöristyy.

  2. Valuta pavut siivilässä ja huuhtele kylmällä vedellä. Poista paprikoista ja chileistä kanta ja siemenet.

  3. Laita paprikat, chilit ja pavut tehosekoittimeen. Purista sitruunasta mehu joukkoon. Lisää hunaja ja savupaprika. Soseuta tasaiseksi ja mausta suolalla.

  4. Siirrä tahna tarjoiluastiaan ja koristele halutessasi chilillä ja savupaprikalla.

Vinkki Valkoiset pavut voi korvata kikherneillä, pähkinöillä, siemenillä tai maapähkinävoilla. Kun pavut jättää pois, tahnasta tuleekin mausteinen paprikakastike.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1194 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Perinteinen britti-aamiainen, pavut tomaattikastikkeessa, tarjoillaankin nyt tuudittavana iltapalana rapean kauraleivän ja feta-ripotteen kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Papu-tomaattivoikkari iltapalaksi

Ainekset

1
tlk (noin 400 g)
papusekoitusta
½
tlk
tomaattimurskaa
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
4
palaa paksukuorista leipää
Paistamiseen
oliiviöljyä
Lisäksi
50
g
fetaa

Työvaiheet

  1. Valuta ja huuhtele papusekoitus. Kaada tomaattimurskan kanssa pannulle ja keitä hämmennellen noin 7 minuuttia, kunnes kastike on sakeutunut. Mausta.

  2. Paista leipäpalat nopeasti molemmin puolin oliiviöljyssä pannulla.

  3. Nosta päälle papu-tomaattikastiketta ja murustele fetaa.

Kommentit (0)