
Ranskalainen klassikkopiirakka tarte tatin tehdään yleensä omenoista. Nyt lavalle astuvat viinirypäleet raikuvien aplodien saattelemana.
Tarte tatin eli keikaustorttu on monelle tuttu leivonnainen. Useimmiten se tehdään omenoista, mutta tällä kertaa niiden tilalla kokeillaan viinirypäleitä.
Reseptissä käytetään tummia viinirypäleitä. Niille riittää pelkkä huolellinen huuhtelu ja kuivaus ennen lisäämistä pannulle voi-sokeriliemeen. Kun itse tehdyn taikinan sijaan pohjana käyttää valmista voitaikinaa, herkullinen piirakka valmistuu vaivatta. Muista ottaa voitaikina sulamaan noin puolitoista tuntia aikaisemmin.
Karamellisoituneet viinirypäleet ovat todella makeita ja tämä piirakka on sellaisenaan todellinen jälkiruoka. Mikäli makeudelle kaipaa jotain tasoitusta, kannattaa tarjolle laittaa sinihome- tai vuohenjuustoa.
Muista valita pannuksi sellainen, joka kestää uunin lämmön.
Viinirypäle -tarte tatin
Ainekset
Työvaiheet
- Ota taikina sulamaan hyvissä ajoin.
- Irrota rypäleet rangasta. Huuhtele ne hyvin ja jätä siivilään valumaan.
- Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele kahvallinen valurautapannu voilla ja lisää sokeri. Sulata voi ja sokeri pannulla. Nosta pannu hellalta. Levitä rypäleet pannulle ja nosta taikinalevy päälle. Leikkaa saksilla reunojen yli tuleva taikina. Pistele taikinaan haarukalla reikiä.
- Paista piirasta uunissa 30 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja kumoa tarjoilulautaselle. Murustele päälle sinihome juustoa.
"Aivan ihana keikauskakku valmistaikinasta "
Keikauskakkua ei tehdä voi- tms.taikinasta.
(Ja tuo kuvan teos näytti alkuun multakasalta..)
Torttutaikinasta saa ihanan omenapiirakan, kun pohjan kaulitsee ohueksi ja omenien alle laittaa aprikoosihilloa..
Kyllä nyt Tatinin sisarukset kääntyy haudassaan.
Kääntykööt. Tosi herkullinen kakku.