
Lehtevä piirakka on vegaaninen taikinasta täytteeseen.
Fetapiirakka
Ainekset
Työvaiheet
- Sulata lehtitaikina, lehtipinaatti ja pavut.
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Kauli taikinalevyä kevyesti. Nosta taikina noin 30 x 25 senttisen vuoan pohjalle leivinpaperin päälle. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
- Purista vesi sulaneesta pinaatista. Valuta pavut. Pese sitruuna ja raasta sen keltainen kuori.
- Sekoita fraichen joukkoon lehtipinaatti, pesto, sitruunankuoriraaste, suola ja pippuri. Levitä seos taikinan päälle.
- Murenna vegaanifeta. Ripottele piirakan pinnalle pavut, feta ja aurinkokuivatut tomaatit.
- Kypsennä piirakkaa uunissa 30–40 minuuttia, kunnes pinta on saanut väriä.
Vinkki! Koska piirakan täytteessä ei ole munaa, rakenne on löysempi kuin munalla hyydytetyssä piirakassa. Jäähtyessään täyte kyllä jähmettyy.