
Kesäkurpitsapiirakkaa koko pellin mitalla! Sardelleilla ja fetalla höystetty suolainen piirakka on ihanan riittoisa loppukesän herkku.
Kesäkurpitsa-fetapiirakka
Ainekset
Työvaiheet
-
Kauli sulatettu taikina leivinpaperin päälle suorakaiteen muotoiseksi, yhtenäiseksi levyksi. Vetäise taikinalevy leivinpaperin avulla uunipellille ja painele taikina myös pellin reunoille. Pistele taikina haarukalla. Esipaista levyä 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
-
Valmista sillä aikaa täyte. Leikaa kesäkurpitsat juustohöylällä ohuiksi viipaleiksi. Murenna feta. Raasta parmesaani hienoksi. Hienonna sardellit.
-
Riko kananmunat isoon kulhoon, kaada päälle maito ja vatkaa tasaiseksi. Lisää kesäkurpitsat, juustot, sardellit, timjami ja mustapippuri. Kaada täyte esipaistetun piirakkapohjan päälle. (Asettele kesäkurpitsankukat pinnalle.) Jatka paistamista uunissa 35 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt.
-
Anna jäähtyä hetki ennen kuin paloittelet piirakan tarjolle.