
Galette on ranskalainen, ilman vuokaa paistettava piirakka. Kevään juhliin se täytetään vihreillä kasviksilla ja pesto-maustetulla juustolla.
Keväinen galette
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita kulhoon jauhot ja suola. Raasta joukkoon jääkaappikylmä voi. Nypi jauhot ja rasva murumaiseksi seokseksi.
-
Sekoita taikinaan kylmää vettä ruokalusikallinen kerrallaan, kunnes taikina on helposti muotoiltavaa. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin tunniksi.
-
Riko muna kulhoon. Ota pari ruokalusikallista sivuun piirakan voitelua varten. Sekoita munan joukkoon juustot ja pesto.
-
Pilko kaalit ja sokeriherneet. Laita ne ja pakasteherneet kulhoon, lisää öljyä ja suolaa.
-
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
-
Kauli taikina jauhotetulla alustalla ½ cm:n paksuiseksi pyöreähköksi levyksi ja laita pohja leivinpaperilla päällystetylle pellille. Levitä juustotäyte pohjan keskelle niin, että taikinan reunoista jää noin neljä senttiä ilman täytettä. Asettele täytteen pinnalle öljytyt kasvikset ja käännä taikinareunat täytteen päälle. Voitele reunat munalla.
-
Paista galettea uunin keskitasolla 35–40 minuuttia. Anna piiraan vetäytyä hetki ja tarjoile haaleana tai kylmänä. Koristele yrteillä.
VINKKI! Voit tehdä taikinapohjan ja täytteen valmiiksi jääkaappiin jo etukäteen. Taikinan voi myös pakastaa. Taikina säilyy jääkaapissa muutaman päivän ja pakastimessa parikin kuukautta.