Mehevä juustopiirakka saa vihreät koristeet varsi- ja ruusukaaleista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
8 palaa
50 min
Helppo
Parmesaanipiirakka
Ainesosat
100
g
voita
3
dl
vehnäjauhoja
1
dl
parmesaaniraastetta
1
muna
1
rkl
kylmää vettä
¼
tl
suolaa
TÄYTE
2
dl
ruokakermaa
2
munaa
1
ps (150 g)
mozzarellaraastetta
1
dl
parmesaaniraastetta
1
tl
kuivattua timjamia
½
tl
mustapippuria rouheena
PÄÄLLE
100
g
varsiparsakaalia
2
dl
ruusukaalia
nokare voita
ripaus suolaa
parmesaania lastuina
Vaiheet
-
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
-
Nypi pehmeän voin joukkoon vehnäjauho ja parmesaani. Sekoita joukkoon muna, vesi ja suola. Sekoita taikina tasaiseksi. Taputtele taikina piirakkavuokaan.
-
Sekoita kaikki täytteen ainekset. Lisää ne pohjan päälle.
-
Kypsennä piirakkaa uunissa noin 30 minuuttia.
-
Keitä varsi- ja ruusukaaleja 10 minuuttia. Valuta kaalit. Lisää joukkoon nokare voita ja ripaus suolaa.
-
Kumoa kaalit piirakalle juuri ennen tarjoilua. Höylää päälle muutama lastu parmesaania.
VINKKI! Pussillisen parmesaaniraastetta (80 g) voi jakaa puoliksi pohjaan ja täytteeseen.