
Parsa ja voi ovat yhteensopiva parivaljakko, joka toimii myös italialaisessa peltileivässä. Focaccia maistuu sellaisenaan, varsinkin makua reilusti antavan kylmäkohotuksen ansiosta.
Parsa-voifocaccia
Ainekset
Työvaiheet
-
Liuota hiiva veteen ja lisää suola. Sulata voi. Alusta jauhot nesteeseen. Lisää voisula alustamisen loppuvaiheessa. Peitä taikina kelmulla ja laita jääkaappiin 12–24 tunniksi.
-
Voitele leivinpaperi nokareella voita. Levitä taikina paperille käsin, reilun sentin paksuiseksi levyksi. Vetäise taikinalevy leivinpaperin avulla reunalliselle uunipellille. Anna kohota liinan alla 1½–2 tuntia.
-
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Napsauta parsoista puumainen tyvi pois. Paina parsat, yrtit ja viinisuolaheinä kohonneeseen taikinaan vieri viereen. Sulata voi ja sivele siitä noin puolet focaccian päälle. Ripottele pinnalle sormisuolaa. Paista uunissa noin 30 min. Sudi loppu voisula kypsän focaccian päälle.
Minkähän kokoinen uunipelli on sopiva?327