
Helppo rahka-voitaikina ja sesongin edulliset kasvikset muodostavat herkullisen piirakan. Tähän uppoaa edellisen päivän keitetyt perunat ja jääkaapissa pyörivä kaalinpala.
Piirakka alkukesän kasviksista
Ainekset
Työvaiheet
-
Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja suola kulhossa. Lisää rahka ja voi, ja sekoita nopeasti taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja anna sen levähtää jääkaapissa noin 1 tunti.
-
Pese perunat, keitä ne kypsiksi ja jäähdytä. Leikkaa perunat ja retiisit viipaleiksi. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Hienonna kevätsipuli.
-
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kauli taikina leivinpaperin päälle noin 35 cm x 25 cm:n kokoiseksi levyksi. Lado kasvikset levylle niin että reunasta jää kauttaaltaan 2–3 cm tyhjäksi. Käännä reunat kasvisten päälle ja voitele ne munalla. Ripottele suola ja pippuri tasaisesti kasviksille. Sekoita smetana ja parmesaaniraaste. Lusikoi seos tasaiseksi kerrokseksi kasvisten päälle. Kypsennä uunissa 20 minuuttia tai kunnes piirakka on kypsä.
-
Viimeistele versoseoksella ennen tarjoilua.