
Tarte Tatinin tyyliset minipiirakat valmistaikinasta ihastuttavat helppoudellaan. Glögi-illan hittiherkuissa maistuvat punajuuri ja vuohenjuusto.
Punajuuripiiraset
Ainekset
Työvaiheet
-
Keitä punajuuret kattilassa napakan kypsiksi, noin 30 minuuttia. Valuta, jäähdytä ja kuori punajuuret. Kuori irtoaa parhaiten sormin hankaamalla.
-
Ota taikinalevyt sulamaan puoli tuntia ennen leipomista.
-
Paahda pinjansiemenet kuumalla kuivalla pannulla kullanruskeiksi. Siirrä lautaselle.
-
Viipaloi punajuuret ohuiksi.
-
Purista hunajapurkista kahdelle leivinpaperille yhteensä 12 spiraalia. Lisää päälle vähän balsamicokastiketta. Laita jokaisen spiraalin päälle neljä punajuuriviipaletta. Ripottele suola ja lisää juusto pieninä nokareina päälle.
-
Puolita torttulevyt ja kauli ne isommiksi (12 cm x 12 cm). Leikkaa halutessasi kulmat pois. Peitä punajuuret taikinalla ja muotoile leivonnaiset pyöreiksi.
-
Sivele piiraset munalla ja pistele haarukalla. Paista 225-asteisessa uunissa 8–10 minuuttia. Käännä piiraset leveällä ohuella lastalla oikein päin. Koristele timjamilla ja pinjansiemenillä.