
Punasipulista ja omenasta leivottu piirakka maustetaan ripauksella lakujauhetta. Lakritsi sitoo omenan ja punasipulin maut sopuisasti ja tuo omenan makuun terävyyttä.
Tässä mehevässä rahkataikinaan tehtävässä piirakassa on makua yli odotusten.
Helppo pohjataikina on sekoittamalla valmis. Täytteen pääraaka-aineina on tässä piirakassa punasipuli sekä kotimaiset omenat. Ohueksi suikaloidut sipulit ja omenat saavat makua hieman yllättävästä yhdistelmästä, nimittäin lakritsijauheesta ja tuoreesta salviasta.
Täytteeseen sekoitetaan lisäksi voimakasta juustoraastetta sekä balsamiviinietikkaa. Täyte levitetään pohjan päälle ja piirakkaa paistetaan 45 minuuttia. Sillä välin piirakalle tehdään vielä raikas feta-piparjuurikastike.
Punasipuli-omenapiiras
Ainekset
Työvaiheet
-
Sekoita rahkataikinan kuivat aineet kulhossa. Lisää pehmeä voi ja rahka. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi monitoimikoneella tai sähkövatkaimella. Älä sekoita liikaa, ettei taikinaan muodostu turhaan sitkoa.
-
Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 22-24 cm) pohjan ja reunojen väliin. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille ylös asti. Nosta vuoka kylmään täytteen teon ajaksi.
-
Kuori ja viipaloi punasipulit. Huuhtele omena ja leikkaa lohkoiksi siemenkodan ympäriltä, viipaloi omenalohkot. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.
-
Sekoita kulhossa punasipuli- ja omenaviipaleet, valkosipulit, salvia, fariinisokeri, maissitärkkelys, suola ja lakritsijauhe. Nostele joukkoon juustoraaste ja balsamiviinietikka.
-
Kaada täyte vuokaan pohjataikinalle. Kypsennä piirasta 200-asteisen uunin keskitasolla 45 minuuttia. Anna jäähtyä hetki, ennen kuin avaat vuoasta reunat. Nosta piirakka tarjoiluvadille.
-
Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa haarukalla painelemalla. Tarjoile kastiketta piirakan kanssa.