Sienipiirakka on makumuisto Oopperalaulaja Johannan Rusanen-Kartanon lapsuudesta. Perunapohjaista piirakkaa tarjottiin kanttori-isän konserttien jälkeisissä karonkoissa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
8 palaa
45 min
Helppo
Sienipiirakka
Ainesosat
1
dl
perunasosejauhetta
1–1½
dl
vettä
100
g
sulatettua voita
2
dl
vehnäjauhoja
1
tl
suolaa
Täyte
1
l
kantarelleja, suppilovahveroita tai mustia torvisieniä
150–170
g
pekonisiivuja
1–2
sipulia
1
rkl
voita
200
g
tuoretta pinaattia
½
tl
suolaa
ripaus mustapippuria
Lisäksi
2
tl
karkeaa dijoninsinappia
3
dl
vahvaa juustoraastetta
2
dl
kermaa
2
munaa
½
dl
silputtua yrttejä, esim. rakuunaa tai lehtipersiljaa
ripaus suolaa
Vaiheet
- Sekoita perunasosejauhe ja vesi. Anna turvota hetki. Lisää muut pohjan ainekset ja sekoita tasainen taikina.
- Taputtele taikina voideltuun piirasvuokaan (ø 24 cm) ja pistele pohjaa haarukalla. Esikypsennä 225-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
- Silppua sipuli. Hienonna pekoni. Kypsennä sieniä pannulla, kunnes vesi haihtuu. Lisää voi, pekoni ja sipuli. Paista, kunnes sipuli kuullottuu ja pekoni rapeutuu. Lisää riivitty pinaatti ja kypsennä vielä pari minuuttia. Mausta.
- Levitä sinappi piirakkapohjalle. Levitä päälle sieniseos ja puolet juustosta.
- Sekoita kerma, munat ja mausteet. Kaada seos sienten päälle. Viimeistele pinta lopulla juustoraasteella.
- Kypsennä 200 asteessa 25–35 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea. Tarjoa haaleana vihersalaatin kanssa.
Vinkki! Voit tehdä piiraan myös 250 grammasta liotettuja suolasieniä.