Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Leivonta
Kasvis
Suolainen leivonta
21:18 | 2.10.2023

Sienipiirakka

Lisää omaan keittokirjaan
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1478 reseptiä
OHJE Johann Rusanen-Kartano KUVA Pia Inberg

Sienipiirakka on makumuisto Oopperalaulaja Johannan Rusanen-Kartanon lapsuudesta. Perunapohjaista piirakkaa tarjottiin kanttori-isän konserttien jälkeisissä karonkoissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
8 palaa
45 min
Helppo

Sienipiirakka

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

1
dl
perunasosejauhetta
1–1½
dl
vettä
100
g
sulatettua voita
2
dl
vehnäjauhoja
1
tl
suolaa
Täyte
1
l
kantarelleja, suppilovahveroita tai mustia torvisieniä
150–170
g
pekonisiivuja
1–2
sipulia
1
rkl
voita
200
g
tuoretta pinaattia
½
tl
suolaa
ripaus mustapippuria
Lisäksi
2
tl
karkeaa dijoninsinappia
3
dl
vahvaa juustoraastetta
2
dl
kermaa
2
munaa
½
dl
silputtua yrttejä, esim. rakuunaa tai lehtipersiljaa
ripaus suolaa

Vaiheet

  1. Sekoita perunasosejauhe ja vesi. Anna turvota hetki. Lisää muut pohjan ainekset ja sekoita tasainen taikina.
  2. Taputtele taikina voideltuun piirasvuokaan (ø 24 cm) ja pistele pohjaa haarukalla. Esikypsennä 225-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
  3. Silppua sipuli. Hienonna pekoni. Kypsennä sieniä pannulla, kunnes vesi haihtuu. Lisää voi, pekoni ja sipuli. Paista, kunnes sipuli kuullottuu ja pekoni rapeutuu. Lisää riivitty pinaatti ja kypsennä vielä pari minuuttia. Mausta.
  4. Levitä sinappi piirakkapohjalle. Levitä päälle sieniseos ja puolet juustosta.
  5. Sekoita kerma, munat ja mausteet. Kaada seos sienten päälle. Viimeistele pinta lopulla juustoraasteella.
  6. Kypsennä 200 asteessa 25–35 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea. Tarjoa haaleana vihersalaatin kanssa.

Vinkki! Voit tehdä piiraan myös 250 grammasta liotettuja suolasieniä.

Tilaa Glorian ruoka & viini
leivonta
suolainen leivonta
sienipiirakka
Leivät & piirakat
Vegebaari
Suppilovahvero

Suosituimmat

Taatelikakku

Saaristolaisleipä

Shelterin mallasleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini