
Osta pussi erivärisiä sipuleita ja piiraasta paistuu kaunotar.
Sipulikeikauspiirakka
Ainekset
Työvaiheet
-
Nypi rasvan joukkoon jauhot, juustoraaste ja suola niin, että saat murumaisen taikinan. Sekoita joukkoon vesi ja puristele taikinasta pallo. Laita taikina jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
-
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja halkaise sipulit. Leikkaa isommat puolikkaat sentin paksuisiksi renkaiksi. Viipaloi valkosipulinkynnet.
-
Sulata voi valurautapannussa (Ø 24 cm). Lisää siirappi, rosmariini, mustapippuri ja valkosipuli. Hauduta muutama minuutti. Asettele sipulikiekot pannulle. Hauduta 5 minuuttia miedolla lämmöllä.
-
Kauli taikinasta hieman pannua isompi kiekko. Nosta taikina sipulien päälle. Painele taikina paistinpannun reunoille.
-
Nosta pannu uunin keskitasolle ja paista piirakkaa 20 minuuttia.
-
Anna piirakan jäähtyä 5 minuuttia. Pyöräytä veitsellä pannun reunaa pitkin, jotta piiras irtoaa helpommin. Aseta lautanen pannun päälle ja keikauta piiras tarjolle.