
Syksyn koukuttavin piirakka on myskikurpitsanmuotoinen galette, jonka täytteenä on ranskankermalla mehevöitettyä ricottaa ja päällä paahdettua kurpitsaa.
Kurpitsagalette
Ainekset
Työvaiheet
- Sekoita kuivat aineet kulhossa. Kuutioi voi. Lisää voi ja ranskankerma kuiviin aineisiin ja nypi taikinaksi. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi. Lisää kuoriraaste ja vesi taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Kääri taikina tuorekelmuun ja anna levätä jääkaapissa noin 30 minuuttia.
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori kurpitsa. Leikkaa se ohuiksi viipaleiksi kulhoon. Sekoita öljy, hunaja, suola ja timjaminoksat kurpitsaviipaleiden joukkoon. Levitä ne pellille ja kypsennä uunissa noin 10 minuuttia. Jätä uuni päälle.
- Kauli taikina leivinpaperin päällä soikeaksi tai kuvan tapaan kurpitsanmuotoiseksi, noin ½ cm:n paksuiseksi levyksi. Siirrä taikinapohja paperin kanssa uunipellille.
- Yhdistä ricotta ja ranskankerma pienessä kulhossa. Purista sitruunan mehu ja hienonna timjami. Sekoita ne ricotta-ranskankermaan. Levitä seos taikinapohjalle niin että reunoista jää noin 3 cm ilman täytettä. Lado esipaistetut kurpitsaviipaleet vieri viereen täytteen päälle. Taita taikinareunat päälle. Voitele reuna kananmunalla ja ripottele sille kurpitsansiemeniä. Kypsennä galettea uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes se on kypsä. Tarjoa galette heti.