
Valmis piirakkataikina taipuu galeteksi, kun sen kaulii ohueksi. Tuoreella mintulla maustettu hernepesto antaa valmiille piirakalle juuri sopivaa raikkautta.
Vihreä kesägalette
Ainekset
Työvaiheet
-
Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Kauli se leivinpaperin päällä pyöreäksi levyksi (Ø 32 cm). Kuumenna uuni 200-asteiseksi.
-
Mausta ranskankerma sitruunankuorella, suolalla ja pippurilla. Levitä seos taikinalle siten, että noin 5 cm reunasta jää tyhjäksi.
-
Vuole kesäkurpitsasta juustohöylällä ohuita viipaleita. Asettele ne ranskankermalle. Murenna feta ja raasta parmesaani ja ripottele ne täytteen päälle. Pirskottele öljy pinnalle. Taittele taikinan ulkoreuna rennosti täytteen päälle.
-
Paista galettea uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes se on kypsä.
-
Tee hernepesto. Keitä herneitä vähässä, suolalla maustetussa vedessä (¼ tl suolaa/2 dl vettä) 2 minuuttia. Siivilöi herneet ja jäähdytä ne kylmällä vedellä. Säästä muutama ruokalusikallinen herneitä koristeluun. Laita loput tehosekoittimeen. Hienonna minttu ja raasta juusto, lisää ne herneiden joukkoon. Lisää myös kuorittu valkosipuli, öljy ja sitruuna. Soseuta karkeaksi tahnaksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
-
Levitä tahna galetelle, koristele herneillä ja viimeistele halutessasi herneenversoilla tai mintulla.
Vinkki Lisää täytteeseen kuutioitua kylmäsavulohta tai ilmakuivattua kinkkua.