Me Naiset on lisännyt 905 reseptiä.
Linkitetty 85 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Mehevä pataleipä kätkee sisäänsä rapeaa pekonia ja rouhittuja pähkinöitä. Tarjoile lisukkeena sosekeitolle tai brunssipöydässä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
Valmistusaika 10 min + kohotus 8 t + 40 min + paisto 45 min

Pekoni-pataleipä

Ainekset

3 ½
dl
vettä
½
palaa hiivaa
6
dl
puolikarkeita vehnäjauhoja
1
tl
suolaa
1 (150-180 g)
pkt
pekonia
dl
saksanpähkinöitä
¼
ruukku
timjamia

Työvaiheet

  1. Mittaa isoon kulhoon vesi. Murenna ja liuota hiiva veden joukkoon.
  2. Mittaa jauhot ja suola kulhoon ja sekoita nopeasti löysäksi taikinaksi. Peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin vähintään kahdeksaksi tunniksi.
  3. Nosta taikina huoneenlämpöön. Leikkaa pekonit pätkiksi. Nosta kylmälle pannulle ja paista kunnes palat ovat rapeita. Nostele palat pannulta, säästä rasva. Rouhi pähkinät ja hienonna timjami.
  4. Jauhota pöytä ja kumoa taikina jauhojen päälle. Nostele pekonipalat, pähkinärouhe ja timjamisilppu taikinan päälle. Jauhota kädet ja taittele taikina muutaman kerran niin, että mausteet sekoittuvat. Muotoile leipä karkeasti palloksi ja ripottele päälle jauhoja. Peitä liinalla ja anna kohota 20 minuuttia.
  5. Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Nosta pata kuumenevaan uuniin. Kun taikina on kohonnut, nosta pata uunista. Kaada pekonin rasva pataan ja sudi se varovasti reunoille. Nosta taikina pataan ja peitä kannella. Paista leipää 30 minuuttia. Ota kansi pois ja paista vielä 15 minuuttia.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 578 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Anna Huovinen

Leipä vai kakku? Tämä makea ja kostea omenaleipä on sopivasti molempia! Helppo taikina on sekoittamalla valmis uuniin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Omenavuokaleipä

Ainekset

4
dl
vehnäjauhoja
1
dl
sokeria
1
tl
soodaa
½
tl
leivinjauhetta
½
tl
jauhettua muskottipähkinää
¼
tl
suolaa
dl
omenasosetta
1
dl
öljyä
1
dl
fariinisokeria
½
dl
maustamatonta jogurttia
2
munaa
1
ps (70 g)
pekaanipähkinöitä
Pinnalle
1
ps (70 g)
pekaanipähkinöitä

Työvaiheet

  1. Vuoraa leipävuoka leivinpaperilla ja sivele se kevyesti öljyllä.
  2. Yhdistä jauhot, sokeri, leivinjauhe ja mausteet kulhossa. Sekoita joukkoon omenasose, öljy, fariinisokeri ja jogurtti. Lisää munat ja sekoita tasaiseksi.
  3. Rouhi pähkinät ja lisää ne taikinaan.
  4. Kaada taikina vuokaan. Asettele loput pekaanipähkinät pinnalle.
  5. Paista 180-asteisessa uunissa 40–50 minuuttia. Kokeile leivän kypsyys tikulla: kun taikina ei tartu tikkuun, leipä on valmis. Kumoa kypsä vuokaleipä jäähtymään ritilälle. Tarjoa vahvan juuston ja omenasoseen kanssa.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 578 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Anna Huovinen

Hanna-tädin mureat pikkuleivät minttusuklaasattumilla! Tämä helppo taikina valmistuu sekoittamalla, joten keksikasa on lähempänä kuin arvaatkaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
noin 50 kpl
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Mariannekeksit

Ainekset

200
g
voita
2
dl
kuohukermaa
dl
sokeria
5
dl
vehnäjauhoja
3
dl
perunajauhoja
1
ps (150 g)
Marianne Crush -rouhetta
2
tl
leivinjauhetta
¼
tl
suolaa
Päälle
1
ps (150 g)
Marianne-rakeita

Työvaiheet

  1. Sulata voi kattilassa. Lisää kerma ja sokeri. Nosta liedeltä ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.
  2. Sekoita jauhot, karkkirouhe, leivinjauhe ja suola keskenään. Lisää taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
  3. Muotoile taikinasta käsin pallonmuotoisia keksejä leivinpaperin päälle pellille. Jätä leviämisvaraa.
  4. Painele jokaiseen taikinapalaan muutama karkkipallo.
  5. Paista uunissa 200 asteessa 10–12 minuuttia. Vedä keksit pelliltä leivinpaperin avulla jäähtymään tasaiselle alustalle.

Vinkki! Karkkirakeet muistuttavat kuoriutuvia munia, joten keksit sopivat mainiosti palmusunnuntaihin tai pääsiäiseen.

Kommentit (0)

Krista Kupariharju on lisännyt 2 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Ota suosiota kasvattaneet kasvimaidot haltuun lämmittämällä ihana mustikkalatte. Se on pohjoinen versio trendikkäästä kurkumalatesta.

Maidon myynti laskee kuin lehmänhäntä, mutta kasvimaidoilla menee lujaa. Niissä kiinnostaa paitsi uutuusarvo, myös vaikutukset hyvinvointiin. Kasvipohjaisten "maitojen" markkinat ovat suuret, ja tarjolla on soijasta, kaurasta, mantelista, kookoksesta ja erilaisista viljayhdistelmistä tehtyjä...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Mustikkalatte

Ainekset

2
dl
(sulatettuja) mustikoita
5
dl
(kahviin sopivaa) kaura- tai mantelimaitoa
1/2
tl
jauhettua kardemummaa
1/4
tl
jauhettua inkivääriä
1
tl
vaniljasokeria
2
tl
vaahterasiirappia
Päälle
kanelia

Työvaiheet

  1. Painele marjoja tiheässä siivilässä, jotta niistä irtoaa mehu. Jaa mehu kahteen korkeaan lasiin.
  2. Laita kasvimaito, mausteet, vaniljasokeri ja vaahterasiirappi kattilaan ja kuumenna samalla vaahdoksi vatkaten.
  3. Kaada latte laseihin. Ripottele päälle kanelia.

Kommentit (1)

Astiat vaihtoon

Sulla on tuo lasin reuna säröllä, varo ettet halkaise huultasi.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 578 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Anna Huovinen

Ikivihreä tiikerikakku ihastuttaa myös kääretorttuna! Täytteeksi rullattu appelsiini-valkosuklaamousse pitää huolen kakun mehevyydestä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 palaa
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Tiikerikakkukääretorttu

Ainekset

100
g
voita
4
munaa (M-koko)
2
dl
sokeria
dl
vehnäjauhoja
½
dl
perunajauhoja
2
tl
leivinjauhetta
Tummaan taikinaan
2
rkl
kaakaojauhetta
1
rkl
kermaa tai maitoa
Täyte
150
g
valkosuklaata
2
dl
vispikermaa
100
g
appelsiinituorejuustoa

Työvaiheet

  1. Valmista ensin täyte jäähtymään. Paloittele valkosuklaa kulhoon. Kuumenna vispikerma lähes kiehuvaksi ja kaada se suklaan päälle. Sekoita, kunnes suklaa liukenee kermaan. Anna jäähtyä ja nosta jääkaappiin torttupohjan valmistuksen ajaksi.
  2. Sulata voi ja anna jäähtyä. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon. Lisää voisula ja sekoita tasaiseksi.
  3. Erottele taikinasta noin puolet toiseen kulhoon. Lisää kaakaojauhe ja kerma tai maito. Sekoita.
  4. Nostele tumma taikina nokareiksi tai valuta paksuiksi viiruiksi leivinpaperin päälle pellille. Lisää vaalea taikina tumman lomaan ja päälle. Tasoita varovasti pinnalta.
  5. Paista 225-asteisessa uunissa 8–10 minuuttia.
  6. Älä kumoa kakkulevyä, mutta siirrä se heti leivinpaperin avulla jäähtymään tasaiselle alustalle. Nosta päälle toinen leivinpaperi ja leivinliina. Anna pohjan jäähtyä peitettynä, jolloin se ei murene käärittäessä niin helposti.
  7. Vatkaa jäähtynyt valkosuklaa-kermaseos kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää tuorejuusto ja vatkaa tasaiseksi. Levitä täyte torttulevylle. Kääri rullalle ja anna jähmettyä jääkaapissa vähintään kaksi tuntia.

Kommentit (1)

Vierailija

Jännää että tulee voita kääretorttutaikinaan, miksi?

Tein kuten ohjeessa, jäi lättänäksi ja ilmeisesti oma uuni on kuumempi kuin reseptin laatijalla, koska meinasi palaa.

Kakku mureni käärylöidessä vaikka noudatin peitto-ohjeita. Täyte juoksettui vatkatessa?! kerma ei ehtinyt kiehahtaa. Ohje vaikutti hyvältä, ja varmasti maistuu hyvältä, mutta kauheen moni asia tuntui menevän silti mönkään. Ei mikään läpihuutojuttu.