
Lehtevä kaalipiirakka on oikea syysklassikko – ja nyt tuoremakkaroilla ryyditettynä entistäkin mehevämpi.
Tuoremakkara-kaalipiirakka
Ainekset
Työvaiheet
- Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Suikaloi kaali. Kuori ja suikaloi sipuli.
- Kuumenna paistinpannu. Purista tuoremakkara kuorestaan nokareina pannuun ja murenna makkaramassa puulastalla. Lisää kaali ja sipuli ja kypsennä keskilämmöllä noin 20 minuuttia tai kunnes kaali on pehmeää. Mausta hunajalla, suolalla, kuminalla ja timjamilla.
- Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Voitele pyöreä piirakkavuoka (Ø 25 cm). Jauhota alusta, jaa taikina kahteen osaan ja kauli niistä kaksi pyöreää (Ø 27 cm) taikinalevyä. Asettele toinen levyistä piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Lusikoi kaalitäyte taikinapohjalle. Laita toinen taikinalevy piirakan kanneksi ja nipistele reuna huolellisesti kiinni pohjataikinaan.
- Voit kaulia yli jääneistä taikinapaloista koristeita kiertämään piirakan reunaa tai koristamaan pintaa. Voitele piirakka kananmunalla. Paista uunissa 25–30 minuuttia.