
Englantilaisten skonssien sekä muffinien risteymä muodostaa helpot ja maukkaa suolaiset leivonnaiset, jotka maistuvat teen kera niin aamulla kuin iltapäivälläkin.
Helpot ja erittäin herkulliset suolaiset muffinit saavat joukkoonsa peribrittiläisen makuyhdistelmän, kun taikinaan sekoitetaan pekonia ja cheddarjuustoa.
Näiden suolaisten leivonnaisten taikina ei ole aivan tavallinen, vaan on saanut vaikutteita englantilaisista skonsseista.
Taikinassa on reilummin rasvaa, ja kylmä voi nypitään jauhojen joukkoon. Kuivat aineet yhdistetään nesteisiin hyvin nopeasti sekoittamalla. Tavoitteena on olla muodostamatta taikinaan sitkoa, jotta skoffinit pysyisivät mureina.
Muffinipellillä paistettaessa skoffineista saa tasakokoisia. Ne kannattaa syödä saman tien lämpimänä tai vähintään saman päivän aikana.
Juusto-pekoniskoffinit
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Paista pekoni kuivalla kuumalla pannulla rapeaksi. Hienonna veitsellä. Hienonna myös persilja.
-
Sekoita kuivat ainekset keskenään. Nypi voi sormin joukkoon muruseokseksi.
-
Vatkaa toisessa kulhossa, maito, öljy ja kananmuna. Sekoita voi-jauhoseokseen. Kääntele joukkoon pekonimurut, juustoraaste ja hienonnettu persilja.
-
Jaa taikina muffinipellin koloihin. Paista noin 22 minuuttia, kunnes skoffinit ovat kullanruskeita. Tarjoa voin kanssa vastapaistettuina ja lämpiminä.
Onpa aika tymäkkä rasvapaukku,sen vastapainoksi voi seuraavaksi tarjota kevennettyä kasviskeittoateriaa.
Olipas herkullisia. Ei kyllä kauhean paljon isompi rasvapaukku ole kuin voileivätkään.