Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Leivonta
Liha
Suolainen leivonta
7:00 | 5.11.2022

Karitsalihikset

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Lämpimän, halkaistun lihiksen sisään lusikoitu chilijogurtti viilentää suuta sopivasti mutta ei peitä makuja. Tee lihiksistä tarpeeksi pieniä, jotta mahdut uppopaistamaan ne pari kerrallaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
10 kpl
45 min + 1 t + kypsennys 30 min
Helppo

Karitsalihikset

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

25
g
hiivaa
5
dl
maitoa kädenlämpöisenä
2
tl
suolaa
1
rkl
sokeria
2
kananmunaa
4
dl
grahamjauhoja
n. 10
dl
vehnäjauhoja
75
g
voita huoneenlämpöisenä
TÄYTE
1½
dl
lihalientä (fondista)
1
dl
bulguria
1
rkl
oliiviöljyä
400
g
karitsan jauhelihaa
1
tl
suolaa
2
tl
juustokuminaa
1
tl
savupaprikajauhetta
1
dl
lehtipersiljaa hienonnettuna
PAISTAMISEEN
2
l
rypsiöljyä
JOGURTTIKASTIKE
2
dl
turkkilaista jogurttia
1
dl
chiliketsuppia (esim. Felix)

Vaiheet

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola, sokeri ja munat. Alusta taikinaan jauhot ja lisää pehmeä voi loppuvaiheessa. Vaivaa, kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista. Lisää tarvittaessa jauhoja. Anna kohota kaksinkertaiseksi.

  2. Kiehauta lihaliemi pienessä, kannellisessa kattilassa. Siirrä kattila syrjään liedeltä ja lisää joukkoon bulgur ja öljy. Anna bulgurin turvota kannen alla noin 10 minuuttia.

  3. Paista jauheliha kypsäksi pannulla. Lisää mausteet. Hienonna lehtipersilja. Sekoita persilja ja bulgur jauhelihan joukkoon.

  4. Kaada taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa ylimääräiset ilmakuplat pois. Jaa 10 osaan ja pyöritä palloiksi. Kauli pallot soikioiksi ja jaa täyte niiden keskelle. Taita taskuiksi puolikuun muotoon ja nipistele reunat huolellisesti kiinni. Nosta piirakat leivinpaperille, josta ne on helppo irrottaa paistumaan. Kohota liinan alla 15–20 minuuttia.

  5. Sekoita jogurtti ja chiliketsuppi, ja siirrä jääkaappiin lihisten paistumisen ajaksi.

  6. Kuumenna öljy isossa, paksupohjaisessa kattilassa 170–180-asteiseksi. Öljy on sopivan kuumaa, kun siihen pudotettu leipäpalanen pysyy pinnalla. (Pidä öljyn lämpö mahdollisimman tasaisena ja kansi käden ulottuvilla mahdollisen ylikuumenemisen varalta.) Kypsennä 3–4 piirakkaa kerrallaan öljyssä kauniin ruskeiksi, noin 3 minuuttia per puoli. Nosta piirakat öljystä talouspaperin päälle vadille. Tarjoa lämpiminä jogurttikastikkeen kanssa.

Tilaa Glorian ruoka & viini
suolainen leivonta
Leivät & piirakat
jauhelihakierre
Lihapiirakka
karitsa
lihis

Suosituimmat

Saaristolaisleipä

Taatelikakku

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Shelterin mallasleipä

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini