
Lämpimän, halkaistun lihiksen sisään lusikoitu chilijogurtti viilentää suuta sopivasti mutta ei peitä makuja. Tee lihiksistä tarpeeksi pieniä, jotta mahdut uppopaistamaan ne pari kerrallaan.
Karitsalihikset
Ainekset
Työvaiheet
-
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola, sokeri ja munat. Alusta taikinaan jauhot ja lisää pehmeä voi loppuvaiheessa. Vaivaa, kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista. Lisää tarvittaessa jauhoja. Anna kohota kaksinkertaiseksi.
-
Kiehauta lihaliemi pienessä, kannellisessa kattilassa. Siirrä kattila syrjään liedeltä ja lisää joukkoon bulgur ja öljy. Anna bulgurin turvota kannen alla noin 10 minuuttia.
-
Paista jauheliha kypsäksi pannulla. Lisää mausteet. Hienonna lehtipersilja. Sekoita persilja ja bulgur jauhelihan joukkoon.
-
Kaada taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa ylimääräiset ilmakuplat pois. Jaa 10 osaan ja pyöritä palloiksi. Kauli pallot soikioiksi ja jaa täyte niiden keskelle. Taita taskuiksi puolikuun muotoon ja nipistele reunat huolellisesti kiinni. Nosta piirakat leivinpaperille, josta ne on helppo irrottaa paistumaan. Kohota liinan alla 15–20 minuuttia.
-
Sekoita jogurtti ja chiliketsuppi, ja siirrä jääkaappiin lihisten paistumisen ajaksi.
-
Kuumenna öljy isossa, paksupohjaisessa kattilassa 170–180-asteiseksi. Öljy on sopivan kuumaa, kun siihen pudotettu leipäpalanen pysyy pinnalla. (Pidä öljyn lämpö mahdollisimman tasaisena ja kansi käden ulottuvilla mahdollisen ylikuumenemisen varalta.) Kypsennä 3–4 piirakkaa kerrallaan öljyssä kauniin ruskeiksi, noin 3 minuuttia per puoli. Nosta piirakat öljystä talouspaperin päälle vadille. Tarjoa lämpiminä jogurttikastikkeen kanssa.