
Lahmacunit ovat turkkilaisten pizza ja aitoa katuruokaa. Soikeat annospizzat täytetään mausteisella jauhelihalla ja raikkailla vihanneksilla. Näihin tulee himo!
Lahmacun eli turkkilaiset pizzat
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita kulhoon jauhot, hiiva, suola ja sokeri. Lisää kylmä vesi, muna ja öljy voimakkaasti sekoittaen. Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa kiinteäksi. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä tunnin verran.
-
Valmista täyte. Paloittele sipuli monitoimikoneen kulhoon. Lisää mausteet sekä tomaattisose. Aja tasaiseksi. Lisää jauheliha ja aja seos tahnaksi.
-
Jaa taikina kuuteen palaan ja kauli ne ohuiksi soikeiksi pohjiksi. Nosta pohjat kahden leivinpaperin päälle. Kohota liinan alla 15 minuuttia.
-
Levitä jauhelihaseos pohjille reunoja myöten. Paista 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia, kunnes pohjat ovat saaneet väriä.
-
Kuutioi kurkku ja viipaloi sipuli. Hienonna lehtipersilja. Ripottele kasvikset, persilja, pinjansiemenet ja sumakki lahmacunien päälle.
Ihan liikaa jauhoja noin vähään neste määrään ja hiivakin tolkuttomasti. Ei kohonnut vaan jäi kuivaksi korpuksi. Olisiko vähemmän jauhoja ja neste lämpöisenä.
Kiitos kommentistasi, jauhoja on kyllä melko paljon suhteessa nesteeseen. Vähensin nyt hieman niiden määrää, jotta muutkin huomaavat tarkkailla asiaa taikinaa tehdessään. Uskoisin, että taikinan tulee kuitenkin olla näissä annospizzoissa melko tiivis.