Hyvä terveys on lisännyt 159 reseptiä.
Linkitetty 149 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Appelsiinikeikaus on kahvipöydän kaunotar. Kakun murea pohja leivotaan gluteenittomista kaurajauhoista, joten herkku sopii myös keliaakikolle.

Huom! Valitse kakkuun tiivis irtopohjavuoka, jotta appelsiineista irtoava mehu ei valu uunin pohjalle. Voit halutessasi levittää leivinpaperiarkin ritilälle paistamisen ajaksi, jolloin uuni pysyy siistinä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
15 min + kypsennys 1 h 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Appelsiinikeikaus

Ainekset

Vuokaan
2
(luomu) appelsiinia
2
rkl
hunajaa
1
rkl
margariinia
Taikina
2
munaa
1 ½
dl
sokeria
3 ½
dl
gluteenittomia kaurajauhoja
2
tl
leivinjauhetta
2
tl
vaniljasokeria
1
dl
appelsiinimehua
125
g
margariinia sulatettuna (laktoositon, 80 % rasvaa)

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Pese appelsiinit huolellisesti ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. 
  2. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija noin 26 cm) pohjan ja reunan väliin. Mittaa vuokaan hunaja ja margariini ja levitä tasaisesti vuoan pohjalle. Lado appelsiiniviipaleet margariinin ja hunajan päälle. Anna paistua uunissa 10 minuuttia.
  3. Valmista taikina. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon. Kääntele appelsiinimehu ja sulatettu margariini lopuksi joukkoon. Säästä tilkka sulatettua margariinia vuoan reunojen voiteluun.
  4. Ota vuoka uunista ja laske uunin lämpö 175 asteeseen. Voitele vuoan reunat margariinilla pullasudilla. Kaada taikina vuokaan appelsiiniviipaleiden päälle. Kypsennä kakkua uunin alatasolla noin 1 tunti. Anna jäähtyä vuoassaan hetki ennen kumoamista.

Kommentit (9)

Ter.leipoja

Itse olen käyttänyt vuosia,ohra,ruisjauhoja,tavallisia kaursjsuhoja olen etsinyt mutta en löytänyt, mutta kaurahiutaleet ajaa saman asian. Margariinin voi korvata öljyllä tässäkin kakussa.

Allerginen

Mitä voi käyttää hunajan tilalla ?

Vierailija

Voitko käyttää siirappia hunajan tilalla? Jos sinulla ei ole sitä, niin jättäisin vain pois

Vaula Tkalcan
Seuraa 
Liittynyt10.1.2015

Olisi kiva, jos resepteissä ilmoitettaisiin tarvittavan vuoan koko.

Ter.leipoja

Hunajan voi korvata fariinisokerilla tai tav.sokerilla.

Vierailija

Eikö appelsiinit voi kuoria?

Riikka Soppa365
Seuraa 
Liittynyt9.2.2015

Vastauksia kysymyksiin:

Hunajan voi tosiaan korvata esimerkiksi siirapilla tai sokerilla.

Appelsiinit voi toki kuoria, mutta kuoresta tulee ihana maku ja siivut pysyvät paremmin kasassa.

Vuoaksi kannattaa valita isohko irtopohja vuoka, esim 26 cm halkaisijaltaan. Silloin appelsiinin siivut mahtuvat hyvin vuokaan.

Vierailija

Voiko kuoret syödä? Ettei ole kitkerää?

Vierailija

Myllärin Kaurajauhot sopivat tähän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Oton leipomukset on lisännyt 10 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.

Laskiaispullamacaronssit ovat aivan uskomattoman herkullisia. Macaronstaikina on maustettu kardemummalla ja täytteenä on perinteiseen laskiaipullaan kuuluvan vadelmahillon lisäksi täyteläisen raikasta mantelikreeemiä. Mainio herkku ottaa mukaan vaikkapa pulkkamäkeen ja nauttia kuuman kaakaon...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
20 kpl
Valmistusaika
2 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Laskiaispullamacaronssit

Ainekset

Macarons-kuoret
4
kpl
valkuaisia
1/2
tl
suolaa
3
rkl
taloussokeria
3
dl
mantelijauhetta
3,5
dl
tomusokeria
1
rkl
kardemummaa
1/2
tl
keltaista elintarvikeväriä
Täyte
2
dl
vispikermaa
100
g
maustamatonta tuorejuustoa
2
dl
mantelijauhetta
3
rkl
tomusokeria
2
tl
vaniljasokeria
100
g
vadelmahilloa

Työvaiheet

Macarons-kuoret:

Vatkaa valkuaiset ja suola kovaksi vaahdoksi.
Lisää joukkoon taloussuokeri samalla koko ajan vatkaten.
Siivilöi tomusokeri ja mantelijauhe valkuaisvaahtoon.
Lisää joukkoon kardemumma ja elintarvikeväri.
Kääntele nuolijan avulla ainekset juuri sekaisin. (Älä sekoita liikaa, jotta taikinasta ei tule liian juoksevaa!)

Laita pellille leivinpaperi.
Kaada taikina pursotiinpussiin ja leikkaa siihen melko pieni reikä. (Tyllaa ei tarvita.)
Pursota taikinasta n. 40 tasakokoista ympyrää.

Pudota pelti pöydälle n. 10 cm korkeudesta, jotta ilmakuplat häviävät.
Anna macarons-kuorien levätä huoneenlämmössä n. 25 min.
Pinta on kuorettunut tarpeeksi, kun sitä voi koskea hellästi sormella siten, että taikinaa ei tartu sormiin.
Paista 140-asteisessa uunissa n. 18-20 minuuttia.

Täyte:

Mittaa vatkauskulhoon kerma, tuorejuusto ja mantelijauhe.
Vatkaa seos sähkövatkaimen avulla tasaiseksi kreemiksi.
Sekoita joukkoon tomu- ja vaniljasokeri. Tarksita maku.
Siirrä kreemi pursotinpussiin ja valitse mieleinen tylla.

Valitse macaron-kuorista puolet leivosten pohjiksi.
Laita macaronssin päälle nokare hilloa.
Pursota hillon ympärille mantelikreemiä.
Asettele kreemin ja hillon päälle macarons-leivosten "kannet".

Laskiaispullamacaronssien maku on parhaimmillaan seuraavana päivänä.
Macaronssit säilyvät jääkapissa täytettyinä kolme päivää.

Kommentit (0)

Oton leipomukset on lisännyt 10 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.

Kaura ja omena ovat upea makupari. Tämän leivän vilja on kokonaan kauraa. Vuokaleipä on oikein helppo valmistaa. Suutuntuma on mukavan rouheinen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
15 min + kohotus 1 h + paisto 45 min
Vaikeustaso
Helppo

Omena-kauravuokaleipä

Ainekset

3
dl
omenamehua
2
tl
sokeria
2
tl
suolaa
35
g
hiivaa
2
dl
kauraleseitä
2
dl
kaurahiutaleita
1
dl
omanasosetta
2
dl
kaurajauhoja
2
rkl
kaura- tai rypsiöljyä

Työvaiheet

Kuumenna omenamehu kädenlämpöiseksi.
Lisää sokeri, suola, murennettu hiiva, kauraleseet ja -hiutaleet.
Sekoita tasaiseksi.

Kuumenna omenasose kädenlämpöiseksi. (Kattilassa tai mikrossa)
Sekoita taikinan joukkoon omenasose, kaurajauhot ja öljy.
Vaivaa tasaiseksi, kimmoisaksi taikinaksi joko yleiskoneella tai käsin.

Nosta taikina voideltuun leipävuokaan (vetoisuus 2 litraa) ja tasoita pinta.
Anna kohota leivinliinalla peitettynä tunnin ajan.
Paista 190-asteisessa uunissa n. 45 minuuttia.

Kumoa ja anna jäähtyä hetki ennnen leikkaamista.
Nauti vaikkapa Oivariinin ja luomu brie-juuston kera.

Kommentit (2)

LauraC
Seuraa 
Liittynyt24.10.2015

Onnistuuko gluteenittomista kaurajauhoista, -hiutaleista ja -leseistä?

Meidän Perhe on lisännyt 38 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
Ohje Outi Väisänen Kuva Piia Arnould

Nämä astetta terveellisemmät keksit onnistuvat koululaisiltakin. Ihana banoffeen maku syntyy maapähkinävoilla ja banaanilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 kpl
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Pehmeät banoffee-keksit

Ainekset

2
(yli)kypsää banaania
½
dl
makeuttamatonta maapähkinävoita
1
kananmuna
2
dl
pikakaurahiutaleita
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
kardemummaa
Koristeeksi
banaaniviipaleita ja/tai kuivattuja banaanilastuja, toffeekastiketta tai maapähkinävoita

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Muussaa banaanit kulhossa, joukkoon saa jäädä sattumia. Sekoita maapähkinävoi ja muna joukkoon. Lisää kaurahiutaleet ja ripottele leivinjauhe ja kardemumma tasaisesti päälle. Sekoita.
  3. Jaa taikina kymmeneksi nokareeksi pellille leivinpaperin päälle. Levitä nokareet ohuemmiksi kekseiksi.
  4. Kypsennä uunissa noin 10 minuuttia, kunnes keksit ovat kypsiä pohjastakin. Anna jäähtyä hetki.
  5. Koristele keksit banaaniviipaleilla ja/tai murustetuilla banaanilastuilla. Lisää päälle toffeekastiketta tai maapähkinävoita.

Vinkki! Koristelemattomat keksit sopivat myös pienille lapsille.

Kommentit (0)

Töyhtöhyyppä on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 40 keittokirjaan.

Vaihtoehdoksi feta-kesäkurpitsapihveille, jotka eivät pysy kasassa ilman reipasta "munakastukea". Jos käytettävissä on perunamuhennoksen jämät, niitä voi käyttää jatkeena. Tarjoa salaatin kera.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 hengelle (n. 20 pientä pihviä)
Valmistusaika
20min + 30-60min. Nesteenpoistoseisotus
Vaikeustaso
Helppo

Halloumi-kesäkurpitsapihvit

Ainekset

1
kpl
kesäkurpitsa, normaalia "myymäläkokoa"
2
kpl
kananmunia
1
paketti
Grillijuustoa tai halloumia
1
tl
timjamia
2
kpl
keskikokoista sipulia
1-2
Valkosipulin kynttä
1
rkl
perunajauhoja
öljyä
paistamiseen

Työvaiheet

Raasta juusto ja kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi. Purista kurpitsasta nestettä, jätä juustokurpitsaseos valumaan (juuston suola irrottaa nestettä) aikatalusi mukaan. Silppua sipuli ja valkosipuli hienoksi, kuullota ne, jäähdytä vähän. Lisää seokseen perunajauho ja munat, sekoita. Muotoile käsin tai lusikalla pieniksi pihveiksi. Paista öljyisessä pannussa miedolla lämmöllä, jotta kananmuna ehtii hyytyä ja saat pihvit käännettyä.

Kommentit (0)