
Tortun täytteeksi sopivat myös muut marmeladit, sitruunatahna tai hillityn makeat hillot.
Appelsiininen mantelitorttu
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele ja jauhota halkaisijaltaan noin 23- senttinen piirasvuoka.
-
Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Vispaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
-
Vispaa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keltuaisvaahtoon mantelijauhe ja vanilja-sokeri. Kääntele joukkoon valkuaisvaahto.
-
Kumoa taikina vuokaan ja paista noin 30 minuuttia. Anna piiraspohjan jäähtyä vuuassa.
-
Vispaa kerma vaahdoksi. Mausta se appelsiininkuori-raasteella ja vaniljasokerilla.
-
Kuori appelsiinit viiltämällä terävällä veitsellä kuoren ja hedelmälihan välistä. Irrota hedelmäpalat kalvojen välistä tai paloittele hedelmät suupaloiksi.
-
Paahda mantelilastuja hetki kuumalla, kuivalla pannulla.
-
Laita torttupohja tarjoiluastialle. Levitä pinnalle marmeladi ja sen päälle kermavaahto. Koristele appelsiinipaloilla, manteleilla ja syötävillä orvokeilla.