Jos keittiön tasolla on mustaksi pilkuttuneita banaaneja, on aika leipoa banaanikakku. Malta odottaa makujen syventymistä riittävän pitkään: kakku on parhaimmillaan, kun maut ovat saaneet tekeytyä yön yli.
Banaani-suklaakakku
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori banaanit, hienonna soseeksi.
- Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat joukkoon yksitellen vatkaten. Lisää myös banaanisose.
-
Yhdistä kuivat aineet keskenään. Ota jauhoseoksesta noin 1 dl erikseen ja sekoita suklaapalat siihen. Sekoita molemmat jauhoseokset muiden aineiden joukkoon.
-
Kaada taikina noin 2 litran vetoiseen kakkuvuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 50 minuuttia tai siihen asti, kunnes kakku on kypsä.
-
Anna kakun jäähtyä vuoassaan 15 minuuttia. Kumoa kakku, mutta jätä vuoka päälle. Kakku on parhaimmillaan, kun se saa vetäytyä yön yli seuraavaan päivään. Tarjoa kakku sellaisenaan, kermavaahdon tai jäätelön kanssa. Voit halutessasi valuttaa kakulle kinuskikastiketta tai sulatettua tummaa suklaata.
Vinkki: Käytä kakkuun kypsiä, kuoresta mustapilkkuisia banaaneja. Voit halutessasi lisätä taikinaan 1 dl rouhittuja pähkinöitä.