
Löytyykö pakastimesta vuosikerta-lakkoja? Käytä ne juhlavaan piirakkaan.
Juhlava lakkapiirakka ihastuttaa rouskuvan rapealla pohjalla ja päällismurulla, joiden väliin jää herkullisen pehmeä ja reilusti marjaisa täyte.
Rapea ja runsaskuituinen piirakkapohja sisältää granolaa ja talkkunajauhoa. Siinä maistuu ihanasti kardemumma ja viimeisen silauksen luo voi, joka ruskistetaan ennen sekoittamista muiden ainesten joukkoon.
Helpossa jogurttitäytteessä maistuu lakkarahka. Piirakkaa paistetaan ensin parikymmentä minuuttia, jonka jälkeen sen pinnalle ripotellaan kokonaisia lakkoja sekä granolasta, sokerista ja lopusta ruskistetusta voista tehty muru. Paistoa jatketaan vielä hetki, ja valmis piirakka tarjotaan huoneenlämpöiseksi jäähtyneenä.
Granola-lakkapiirakka
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele piirakkavuoka voilla ja leivitä se granolalla.
-
Sekoita pohjan kuivat ainekset keskenään kulhossa. Ruskista voi sekä pohjaan että granolamuruun: Laita 175 grammaa kuutioitua voita paksupohjaiseen kattilaan ja sulata keskilämmöllä. Voi vaahtoaa ensin, minkä jälkeen se kirkastuu hieman. Tämän jälkeen voi alkaa paahtua. Sekoittele voita välillä paahtamisen aikana; varo, ettet polta!
-
Lisää 2/3 ruskistetusta voista ja jogurtti kuiviin aineisiin ja sekoita nopeasti taikinaksi. Painele piirakkavuokaan.
-
Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada pohjan päälle. Paista uunin alatasolla 20 minuuttia.
-
Sekoita sillä aikaa granolamuru. Kääntele ainekset lopun ruskistetun voin joukkoon.
-
Levitä esipaistetun piirakan päälle lakat ja päällimmäiseksi granolamuru. Jatka paistamista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.
-
Tarjoa piirakka huoneenlämpöisenä vaahdotetun (kinuski) kerman kanssa.