Verigreippi raikastaa pastel de natan eli Portugalin leivoksen kermaisen täytteen.
Greippinatat
Ainekset
Työvaiheet
- Kaada kerma kattilaan. Halkaise vanilja-tanko pituussuunnassa. Pese greippi ja ota terävällä veitsellä kuoresta ohuelti kaksi noin sentin levyistä suikaletta. Halkaise greippi ja purista mehu kattilaan. Erottele keltuaiset valkuaisista.
- Lisää kattilaan keltuaiset, sokeri ja vehnäjauhot ja vispilöi tasaiseksi. Lisää vaniljatanko ja greipinpalat kattilaan ja kuumenna hiljalleen koko ajan sekoittaen. Keitä noin 3–4 minuuttia tai kunnes seos paksunee. Siirrä kattila syrjään liedeltä ja poista vaniljatanko sekä greipin kuoret. Anna jäähtyä 15 minuuttia.
- Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen.
- Kauli voitaikinalevyt puolta ohuemmiksi. Ota taikinasta vesilasilla ympyröitä ja painele ne pienten alumiinivuokien pohjille ja reunoille. Leikkaa vuoan yli tuleva taikina pois.
- Lusikoi täytettä vuokiin. Kypsennä uunissa 10–12 minuuttia tai kunnes leivokset ovat kauniin ruskeita. Nautiskele lämpiminä.