Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 37 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Upeaksi punottu babka-pulla on juutalaisyhteisöissä perinteinen leivonnainen. Tällä kertaa babka raidoitetaan hasselpähkinä-suklaatahnalla.

Suklaista pähkinälevitettä ja rapsakkaa pähkinämurua yhdistelevä hasselpähkinäbabka hurmaa jokaisen pullan ystävän.

Taikinasta tulee kaksi kaunista täytettyä pullapitkoa, jotka tunnetaan babka-nimellä juutalaisessa kulttuurissa. Taikina kaulitaan, täyte levitetään päälle ja taikina rullataan kuten korvapuusteissakin. Sen jälkeen täytetty rulla leikataan kahtia ja hetken asettumisen jälkeen rullat leikataan pitkittäin niin, että kauniit täytekerrokset tulevat näkyviin.

Rullien puolikkaat kieritetään ristikkäin ja päät painellaan tiukasti piiloon. Babka voidellaan ja päälle ripotellaan pähkinärouhetta ja se paistetaan hitaasti uunissa. Lopuksi pitko viimeistellään siirappivoitelulla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 pitkoa
Valmistusaika
1 t + kohotus 1 t 50 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Hasselpähkinäbabka

Ainekset

dl
täysmaitoa
150
g
voita
dl
vehnäjauhoja
tl
kuivahiivaa
½
dl
sokeria
½
tl
suolaa
1
kananmuna
Täyte
1
prk (350 g)
hasselpähkinä-suklaatahnaa
1
dl
hasselpähkinärouhetta
Sokerisiirappi
dl
sokeria
1
dl
vettä
Pinnalle
½
dl
hasselpähkinärouhetta

Työvaiheet

  1. Lämmitä maitoa ja voita kattilassa, kunnes voi on sulanut. Siirrä kattila levyltä ja anna seoksen jäähtyä 42-asteiseksi.

  2. Laita jauhot, hiiva, sokeri ja suola yleiskoneen kulhoon. Lisää muna ja voi-maitoseos. Sekoita matalalla teholla muutama minuutti ja keskiteholla 4–5 minuuttia, kunnes taikina on sileää eikä se enää tartu kulhon reunoille. Voit myös vaivata taikinan käsin.

  3. Kohota taikina liinan alla kaksinkertaiseksi, 1–2 tuntia.

  4. Kumoa taikina jauhotetulle työtasolle ja kauli 40 cm x 55 cm:n levyksi. Leikkaa päädyt suoriksi.

  5. Levitä pähkinätahna levylle. Ripottele pähkinärouhe päälle. Rullaa kääröksi pitkältä sivulta alkaen. Jätä sauma käärön alle.

  6. Jaa käärö kahteen palaan ja laita ne jääkaappiin 20 minuutiksi.

  7. Halkaise taikinarulla kahtia pituussuunnassa. Laita puolikkaat vierekkäin leikkauspinta ylös ja kierrä ristikkäin. Purista taikinan päät napakasti yhteen ja käännä pitkon alle. Toista sama toisella taikinarullalla. Nosta pitkot leivinpaperin päälle kahdelle pellille. Anna pitkojen kohota liinan alla kaksinkertaiseksi, noin 30 minuuttia. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  8. Keitä sokeria ja vettä kattilassa, kunnes seos on muuttunut siirappimaiseksi.

  9. Voitele pitko munalla ja ripottele päälle pähkinärouhetta. Paista uunin keskitasoa alemmalla tasolla 15 minuuttia ja laske sitten uunin lämpö 175 asteeseen. Paista vielä 20–25 minuuttia. Paista toinen pitko.

  10. Voitele kuuma babka siirapilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström

Tuplanautinto! Cookien paras kyytipoika on lasillinen kylmää maitoa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
18 keksiä
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tupla-cookiet

Ainekset

125
g
pehmeää voita
½
dl
sokeria
1
dl
fariinisokeria
2
munaa
3
dl
vehnäjauhoja
½
tl
leivinjauhetta
3
(yht. 150 g)
Tupla Maxi -patukkaa
50
g
kuorellisia manteleita
Lisäksi
50
g
maitosuklaata
1
dl
kuorellisia manteleita

Työvaiheet

  1. Vatkaa voi, sokeri ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten.
  2. Sekoita jauhoihin leivinjauhe.
  3. Leikkaa suklaapatukat pieniksi kuutioiksi. Rouhi mantelit. Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi.
  4. Pyöritä taikinasta puhtain käsin reilun ruokalusikallisen kokoisia palloja. Laita pallot kahdelle pellille. Paina pallot kevyesti keskeltä matalammaksi. Jätä kekseille tilaa levitä.
  5. Paista  175 asteessa noin 12 minuuttia. Pyyhkäise koristeeksi sulatettua maitosuklaata ja paina päälle manteli.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Mikko Hannula

Syksyn suosikkileivonnaisessa tuntuu inkiväärin puraisu. Helppo piirakka on sekoittamalla valmis uuniin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Omena-inkiväärikakku

Ainekset

6–7
(600 g)
kotimaista omenaa
6
hillottua inkivääriä siirapissa
200
g
voita
3
dl
tummaa muscovadosokeria
2
dl
siirappia
5
dl
vehnäjauhoja
tl
leivinjauhetta
1
tl
jauhettua inkivääriä
ripaus suolaa
2
kananmunaa
PINNALLE
2
rkl
hillottujen inkiväärien siirappia

Työvaiheet

  1. Raasta neljä omenaa ja hillotut inkiväärit. Poista lopuista omenoista omenaporalla kota ja leikkaa omenat renkaiksi.

  2. Kuumenna voita, sokeria ja siirappia kattilassa, kunnes voi on sulanut. Siirrä kattila sivuun odottamaan.

  3. Sekoita jauhot, leivinjauhe, kuivattu inkivääri ja suola kulhossa keskenään. Lisää voi-siirappiseos, omena- ja inkivääriraaste sekä munat. Sekoita tasaiseksi.

  4. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (n. 33 cm x 23 cm). Laita omenaviipaleet taikinan pinnalle ja sivele ne inkiväärien siirapilla.

  5. Paista kakkua 200-asteisessa uunissa keskitasoa alempana noin 30 minuuttia tai kunnes taikina ei tartu tikkuun kokeiltaessa. Tarjoa vaniljajäätelön kanssa.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Mikko Hannula

Leivo pullapohjainen piirakka uusiksi! Vaniljakreemi ja hieman happamat omenat ovat tämän ihanan pullagaleten juju.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 palaa
Valmistusaika
1 t 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Omena-pullagalette

Ainekset

dl
maitoa
2
tl
kuivahiivaa
½
dl
sokeria
1
tl
kardemummaa
¼
tl
suolaa
3½–4
dl
vehnäjauhoja
50
g
pehmeää voita
PINNALLE
4
(500 g)
kotimaista omenaa
½
dl
sokeria
1
tl
kanelia
VANILJAKREEMI
dl
maitoa
1
ps (100 g)
paistonkestävää vaniljakreemijauhetta
VOITELUUN
kananmunaa

Työvaiheet

  1. Lämmitä maito 42-asteiseksi. Laita maito kulhoon ja lisää kuivahiiva. Sekoita maitoon sokeri, kardemumma ja suola. Alusta jauhot muutamassa erässä. Lisää pehmeä voi alustuksen loppu vaiheessa. Vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia, kunnes se on kimmoisaa.

  2. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi, noin 30 minuuttia.

  3. Viipaloi omenat kuorineen ja laita kulhoon. Lisää sokeri ja kaneli. Sekoita käsin nostellen ja siirrä sivuun odottamaan.

  4. Vatkaa kulhossa kierrevatkaimella maito ja kreemijauhe keskenään paksuksi tahnaksi. Anna tekeytyä jääkaapissa peitettynä noin 20 minuuttia.

  5. Kauli kohonnut taikina leivinpaperin päällä isoksi kiekoksi (Ø 35 cm). Levitä vaniljakreemi taikinan päälle, jätä reunoille 5 cm:n kaistale tyhjää.

  6. Nostele omenat vaniljakreemin pinnalle, jätä omenoista kertynyt neste kulhoon. Käännä taikinan reunat täytteen päälle. Sivele reunat munalla.

  7. Paista 200-asteisessa uunissa keskitasoa alempana 20 minuuttia. Voit nostaa piirakan keskitasolle viimeiseksi 5 minuutiksi. Anna galeten jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen tarjoamista.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Kylmäsavulohella ja raikkailla vihreillä peitelty pellillinen pannaria on vaivaton lounas isollekin juhlaporukalle.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
20 palaa
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Pinaattipannukakku

Ainekset

2
l
tuoretta pinaattia
½
dl
vettä
½
l
maitoa tai kauramaitoa
dl
vehnäjauhoja
3
munaa
2
rkl
piparjuuritahnaa
1
tl
suolaa
½
tl
valkopippuria rouheena
Päälle
kylmäsavulohta
rapeaa salaattia
babypinaattia
lehtipersiljaa
herneenversoja

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Levitä uunipannulle leivinpaperi.
  2. Huuhtele pinaatti. Kiehauta paistinpannulla vesi ja höyrytä pinaattia muutaman minuutin ajan. Valuta pinaatti. Saksi lehdet pienemmiksi paloiksi.
  3. Sekoita maidon joukkoon jauhot, munat, piparjuuritahna, suola ja pippuri. Lisää joukkoon pinaatti. Kaada taikina uunipannulle.
  4. Paista pannaria noin 20 minuuttia, kunnes pinta saa hieman väriä. Anna jäähtyä.
  5. Leikkaa pannari annospaloiksi. Levitä pinnalle suikaleiksi leikattua kylmäsavulohta, revittyä salaattia, pinaattia sekä yrttejä.