Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 37 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Upeaksi punottu babka-pulla on juutalaisyhteisöissä perinteinen leivonnainen. Tällä kertaa babka raidoitetaan hasselpähkinä-suklaatahnalla.

Suklaista pähkinälevitettä ja rapsakkaa pähkinämurua yhdistelevä hasselpähkinäbabka hurmaa jokaisen pullan ystävän.

Taikinasta tulee kaksi kaunista täytettyä pullapitkoa, jotka tunnetaan babka-nimellä juutalaisessa kulttuurissa. Taikina kaulitaan, täyte levitetään päälle ja taikina rullataan kuten korvapuusteissakin. Sen jälkeen täytetty rulla leikataan kahtia ja hetken asettumisen jälkeen rullat leikataan pitkittäin niin, että kauniit täytekerrokset tulevat näkyviin.

Rullien puolikkaat kieritetään ristikkäin ja päät painellaan tiukasti piiloon. Babka voidellaan ja päälle ripotellaan pähkinärouhetta ja se paistetaan hitaasti uunissa. Lopuksi pitko viimeistellään siirappivoitelulla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 pitkoa
Valmistusaika
1 t + kohotus 1 t 50 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Hasselpähkinäbabka

Ainekset

dl
täysmaitoa
150
g
voita
dl
vehnäjauhoja
tl
kuivahiivaa
½
dl
sokeria
½
tl
suolaa
1
kananmuna
Täyte
1
prk (350 g)
hasselpähkinä-suklaatahnaa
1
dl
hasselpähkinärouhetta
Sokerisiirappi
dl
sokeria
1
dl
vettä
Pinnalle
½
dl
hasselpähkinärouhetta

Työvaiheet

  1. Lämmitä maitoa ja voita kattilassa, kunnes voi on sulanut. Siirrä kattila levyltä ja anna seoksen jäähtyä 42-asteiseksi.

  2. Laita jauhot, hiiva, sokeri ja suola yleiskoneen kulhoon. Lisää muna ja voi-maitoseos. Sekoita matalalla teholla muutama minuutti ja keskiteholla 4–5 minuuttia, kunnes taikina on sileää eikä se enää tartu kulhon reunoille. Voit myös vaivata taikinan käsin.

  3. Kohota taikina liinan alla kaksinkertaiseksi, 1–2 tuntia.

  4. Kumoa taikina jauhotetulle työtasolle ja kauli 40 cm x 55 cm:n levyksi. Leikkaa päädyt suoriksi.

  5. Levitä pähkinätahna levylle. Ripottele pähkinärouhe päälle. Rullaa kääröksi pitkältä sivulta alkaen. Jätä sauma käärön alle.

  6. Jaa käärö kahteen palaan ja laita ne jääkaappiin 20 minuutiksi.

  7. Halkaise taikinarulla kahtia pituussuunnassa. Laita puolikkaat vierekkäin leikkauspinta ylös ja kierrä ristikkäin. Purista taikinan päät napakasti yhteen ja käännä pitkon alle. Toista sama toisella taikinarullalla. Nosta pitkot leivinpaperin päälle kahdelle pellille. Anna pitkojen kohota liinan alla kaksinkertaiseksi, noin 30 minuuttia. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  8. Keitä sokeria ja vettä kattilassa, kunnes seos on muuttunut siirappimaiseksi.

  9. Voitele pitko munalla ja ripottele päälle pähkinärouhetta. Paista uunin keskitasoa alemmalla tasolla 15 minuuttia ja laske sitten uunin lämpö 175 asteeseen. Paista vielä 20–25 minuuttia. Paista toinen pitko.

  10. Voitele kuuma babka siirapilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Ohueksi viipaloidut tatit tai muut kiinteät sienet kypsyvät pizzan päällä kuumassa uunissa nopeasti. Siivuta päälle myös edellisen päivän keitetyt perunat.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1–2 pizzaa
Valmistusaika
30 min + kohotus
Vaikeustaso
Helppo

Valkoinen tattipizza

Ainekset

PIZZAPOHJA
25
g
tuorehiivaa
2
dl
kädenlämpöistä vettä
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
5
dl
vehnäjauhoja
KASTIKE
2
valkosipulinkynttä
1
prk (150 g)
ranskankermaa
2
dl
raastettua mozzarellaa
4
rkl
hienonnettua basilikaa
1
tl
oreganoa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
TÄYTE
6–8
pientä herkku- tai ruskotattia, orakasta, sikurirouskua, nokirouskua tai kantarellia
2–4
keitettyä perunaa
1
dl
hapankaalia
1
dl
mustia oliiveja
2
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva veteen, lisää öljy ja suola. Alusta jauhot taikinaan ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä liinalla peitettynä noin tunnin.

  2. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi kulhoon. Sekoita joukkoon ranskankerma, juustoraaste, yrtit ja mausteet.

  3. Puhdista pienet, kiinteät sienet ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi. Kuori ja viipaloi keitetyt perunat. Valuta hapankaali ja oliivit.

  4. Muotoile taikinasta yksi iso tai kaksi pientä pizzapohjaa. Levitä päälle kastiketta ja pinnalle sienet, perunat, hapankaali ja oliivit. Lorauta päälle öljyä.

  5. Paista 250-asteissa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes juusto sulaa ja reunat ovat hieman tummuneet.

VINKKI! Voit tehdä taikinan kylmään veteen edellisenä iltana ja kohottaa sen yön yli jääkaapissa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Raejuustoletuissa on mukavasti proteiinia. Ne voi paistaa makeaksi herkuksi tai suolaiseksi välipalaksi. Tupla-annos on luultavasti hyvä idea.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Raejuustoletut

Ainekset

1
prk (200 g)
raejuustoa
2
munaa
1
dl
pikakaurahiutaleita
1
rkl
vehnäjauhoja
2
tl
sokeria
¼
tl
suolaa
voita tai öljyä paistamiseen
Lisäksi
vadelmahilloa
marjoja
raejuustoa

Työvaiheet

  1. Sekoita raejuuston joukkoon munat, kaurahiutaleet, vehnäjauhot, sokeri ja suola. Anna taikinan turvota 15 minuuttia.
  2. Paista pienet letut ohukaispannulla miedolla lämmöllä.
  3. Tarjoa letut hillon ja marjojen kanssa.
ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Taina Tellman KUVA Arto Vuohelainen

Banaanitoffeepiiras eli banoffee syntyy nopsasti sekoittelemalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Banaani-toffeepiiras

Ainekset

175
g
domino-, digestive-, kaura- tai kanelikeksejä
75
g
voita
TÄYTE
1
prk (397 g)
karamellisoitua maitotiivistettä (Dulce de leche)
2–3
banaania
½
dl
suolapähkinöitä
1
dl
vispikermaa
2
dl
turkkilaista jugurttia
2
tl
vaniljasokeria
1
tl
kanelia
PÄÄLLE
Keksejä, banaania. pähkinöitä

Työvaiheet

  1. Hienonna keksit ja sekoita ne sulatettuun voihin. Painele muruseos irtovuuan (Ø 18 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä hetkeksi kylmään.

  2. Levitä maitotiiviste piirakan pohjalle. Levitä päälle banaania ja kevyesti rouhitut pähkinät. Jätä muutamia banaaniviipaleita ja pähkinöitä koristeeksi.

  3. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita jugurttiin, mausta vaniljasokerilla ja kanelilla ja lusikoi täytteen pinnalle. Koristele banaaneilla, kekseillä ja pähkinöillä. Tarjoa heti.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä
Löytyykö kaapistasi kuivattuja aprikooseja? Hienonna ne teeleipätaikinaan! Makeansuolaiset teeleivät maistuvat uunilämpiminä sellaisenaan voin kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 kpl
Valmistusaika
10 min + paistaminen 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Aprikoosi-teeleivät

Ainekset

2
dl
pehmeitä kuivattuja aprikooseja
3
dl
vehnäjauhoja
1
dl
kauraleseitä
1
dl
auringonkukansiemeniä
2
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
dl
maitoa

Työvaiheet

  1. Hienonna aprikoosit veitsellä ja laita kulhoon.

  2. Lisää jauhot, leseet, siemenet, leivinjauhe ja suola. Sekoita joukkoon maito.

  3. Nostele taikina leivinpaperin päälle pellille kahdeksi keoksi. Taputtele ne jauhotetuin käsin kiekoiksi.

  4. Jaa leivät taikinapyörällä tai veitsellä neljään osaan. Pistele leivät haarukalla.

  5. Paista 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.