
Mustikkasurvos ja jugurtti juhlistavat arkisen pannarin.
Hollantilainen mustikkapannari
Ainekset
Työvaiheet
-
Valmista ensin mustikka-survos. Survo mustikat kevyesti ja lisää niihin sokeri, kuoriraaste ja mauste. Anna maustua kylmässä tunti. Laita uuniin 2 valurautaista paistinpannua (läpimitta 22 cm).
-
Vatkaa munat vaahdoksi. Sekoita vaahtoon maito, sokerit ja suola ja siivilöi joukkoon keskenään sekoitetut jauhot. Vispilöi varovasti tasaiseksi. Turvota taikinaa 15 minuuttia.
-
Ota pannut uunista, laita kumpaankin ruokalusikallinen voita ja kääntele pannuja, jotta voi leviää niihin tasaisesti. Jaa taikina pannuille ja ripottele marjat päälle. Paista uunin keskitasossa noin 15 minuuttia kunnes pannukakkujen reunat kohoilevat ja pinta ruskistuu kauniisti.
-
Siivilöi tomusokeria pannarin pinnalle ja tarjoa se lämpimänä mustikkasurvoksen ja jugurtin kanssa.