
Leivo rakkaille korvapuustit vaihteeksi sydämen muotoon. Valmiit sydämet voi dipata voihin sekä sokeriin kristallipullien tapaan.
Huurteiset sydänpuustit
Ainekset
Työvaiheet
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murustele hiiva maidon joukkoon. Lisää muna, sokeri, suola ja kardemumma sekä runsaat puolet jauhoista. Alusta taikinan joukkoon pehmeä voi sekä loput jauhot pienissä erissä. Vaivaa taikinaa, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista. Anna kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.
- Kaulitse kohonnut taikina neliön muotoiseksi levyksi, joka on kooltaan noin 35 x 35 cm. Levitä pehmeä voi levylle tasaisesti ja ripottele kaneli ja sokeri päälle.
- Pyöritä levy kahdelta vastakkaiselta laidalta keskustaa kohti kahdeksi tiiviiksi rullaksi. Leikkaa rulla 2 ½ cm leveiksi paloiksi pellille. Nipistä pullan keskustaa eli kahden rullan kohtauspistettä kevyesti, jotta sydämen muoto korostuu. Anna kohota liinan alla puoli tuntia.
- Kypsennä pullia 225-asteisessa uunissa 8–10 minuuttia. Anna pullien jäähtyä hetki.
- Sulata voi ja kaada sokeri lautaselle. Kasta lämpimät pullat ensin voisulaan ja sen jälkeen hienoon sokeriin.
Vinkki! Tuorehiivan voi aina korvata kuivahiivalla, jota on kätevä pitää kaapissa varastossa. Rasvaiseen 2 ½ dl:n pullataikinaan tarvitaan yksi pussi eli 11 g kuivahiivaa. Kuivahiiva tarvitsee hieman tavallista lämpimämmän nesteen toimiakseen. Noin 42 astetta on sopiva lämpötila.