Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Leivonta
Makea leivonta
11:11 | 4.10.2017

Inkan omenapiirakka ja vaniljakastike

Lisää omaan keittokirjaan
Käyttäjä27178_0 on lisännyt 7 reseptiä

Inka teki oman versionsa klassisesta omenapiirakasta. Tuomarit kehuivat tämän olevan ravintolatason annos, jossa on käytetty erilaisia tekniikoita ja makuja. Erityisesti kardemumma tuo loistavan säväyksen tähän herkkuun!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Keskivaikea

Inkan omenapiirakka ja vaniljakastike

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

100
g
voita
1
muna
4
dl
vehnäjauhoja
1
dl
perunajauhoja
1
dl
sokeria
loraus
hapatettua kermaa
½
tl
leivinjauhetta
1
omena
½
dl
fariinisokeria
½
dl
sokeria
vettä
kanelia
kardemummaa
1
granny smith omena
Vaniljakastike
¾
vaniljatankoa
2
dl
täysmaitoa
1½
dl
kuohukermaa
3
keltuaista
1
dl
sokeria
kardemummaa

Vaiheet

1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon perunajauhot, leivinjauhe ja kananmuna. Lisää jauhot vaivaten taikinaan. Lisää hapatettu kerma. Kauli taikinaa jauhoitetulla pöydällä tasaiseksi levyksi. Leikkaa taikinasta 12 suurehkoa ympyrää ja asettele ne minipiirakkavuokiin. Leikkaa reunat tasaiseksi ja paista 180 asteessa, kunnes pinta alkaa saada hiukan väriä.

 

2. Laita pienen pinnoitetun kattilan pohjalle hiukan vettä. Raasta omena ja lisää raaste kattilaan. Lisää sokerit ja mausteet. Keittele seosta kunnes se on paksua/sosemaista, vähän notkeampaa. Anna odottaa kattilassa (ei levyllä), kunnes muut piirakan osat ovat valmiita. (tällä sokerimäärällä tulee aika makeaa, joten voit laittaa ¼ dl fariinisokeria ja ¼ sokeria).

 

3. Pilko granny smith kolmeen osaan siemenkodan joka puolelta, niin että siemenkodasta tulee kolmion muotoinen. (älä kuori omenaa, mutta pese hyvin). Leikkaa jokainen pala ohuiksi siivuiksi.

 

4. Laita kattilaan maito ja kerma sekä halkaistu vaniljatanko, josta on raaputettu hiukan siemeniä maitoseokseen. Kiehauta. (seosta pitää sekoittaa lähes koko ajan, ettei se pala pohjaan.)

 

4. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi ja lisää kuuma maitoseos munasokerivaahtoon koko ajan reippaasti vatkaten. (vaniljatangon osat eivät saa mennä vaahtoseokseen!) Poista vaniljatangot

Tilaa Glorian ruoka & viini

Suosituimmat

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Shelterin mallasleipä

Joulukinkku ruiskuoressa

Maailman paras riisipuuro

Taatelikakku

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini