Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
OHJE Iita Niskanen TEKSTI Minna Rautio-Pakaste KUVA Mikko Hannula

Maustekakku taipuu mainiosti myös jouluiseksi täytekakuksi! Tämä ihana kerroskakku on kokki Iita Niskasen käsialaa. Maun salaisuus piilee itse keitetyssä inkiväärikinuskissa, joka maustaa täytteet tyylillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10–15
Valmistusaika
2 t 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Inkivääri-ruskeavoikakku

Ainekset

300
g
voita
dl
sokeria
6
kananmunaa
¾
dl
rypsiöljyä
dl
vehnäjauhoja
4
tl
leivinjauhetta
3
tl
jauhettua inkivääriä
4
rkl
maitoa
PÄHKINÄT JA INKIVÄÄRIKINUSKI
2
dl
pekaanipähkinöitä
dl
kuohukermaa
dl
sokeria
ripaus sormisuolaa
30
g
voita
2
cm:n pala
tuoretta inkivääriä
VOIKREEMI
150
g
voita huoneenlämpöisenä
3
dl
tomusokeria
4
rkl
inkiväärikinuskia
VANILJA-KINUSKIMOUSSE
3
dl
kuohukermaa
dl
inkiväärikinuskia
½
vaniljatangon siemenet
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
ripaus suolaa

Työvaiheet

  1. Laita voi kattilaan. Kuumenna, kunnes voi sulaa, muuttuu vaaleanruskeaksi ja tuoksuu pähkinäiseltä. Jäähdytä voi ja anna sen jähmettyä jääkaapissa pehmeäksi.

  2. Vaahdota ruskistettu voi sokerin kanssa. Lisää munat yksitellen samalla vatkaten. Lisää öljy, siivilöidyt kuivat aineet sekä maito.

  3. Voitele kakkuvuoka (Ø 19 cm). Kaada taikina vuokaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 60 minuuttia. Varmista kypsyys tikulla. Levitä sitten pähkinät leivinpaperille pellille ja paahda niitä uunissa n. 8 min.

  4. Lämmitä kerma kinuskia varten kattilassa tai mikroaaltouunissa.

  5. Sulata sokeri kuivalla pannulla keskilämmöllä sekoittamatta. Kun sokeri on vaaleanruskeaa, kääntele siitä viidesosa paahdettujen pähkinöiden joukkoon. Siirrä pähkinät leivinpaperin avulla pois pelliltä jäähtymään ja ripottele sormisuolaa niiden päälle.

  6. Laita sulaa sokeria sisältävä pannu takaisin levylle matalalle lämmölle. Kuumenna varovasti, jottei sokeri pala.

  7. Kaada lämmin kerma pannulle kuuman sokerin joukkoon. Anna kiehua miedolla lämmöllä sekoittaen, kunnes seos on tasaista. Lisää voi ja inkivääri. Jatka keittämistä hetki miedolla lämmöllä. Jätä inkivääri maustamaan kinuskia vähintään 15 minuutiksi. Nosta inkivääripala pois.

  8. Tee kreemi. Vaahdota voi kuohkeaksi ja vaaleaksi. Pyyhi välillä kulhon reunat ja pohja nuolijalla, jotta saat kreemistä tasaista. Siivilöi joukkoon tomusokeri kahdessa erässä. Lisää 4 rkl jäähtynyttä inkiväärikinuskia kreemiin. Laita kreemi pursotinpussiin.

  9. Rouhi pekaanipähkinät veitsellä.

  10. Tee mousse. Vaahdota kuohukerma. Sekoita 1½ dl inkiväärikinuskia, vaniljatangon siemenet ja tuorejuusto yhteen. Kääntele vaahdotettu kerma joukkoon. Siirrä seos pursotinpussiin.

  11. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen kerrokseen. Pursota kakkupohjan ulkoreunaan kehä voikreemiä, pursota seuraava kehä moussella. Levitä keskelle puolet jäljelle jääneestä kinuskista. Siirry sitten seuraavaan kerrokseen. Viimeistele kansi voikreemillä ja pekaanipähkinöillä.

Vinkki Jos tarjoat kakun myöhemmin, säilytä se jääkaapissa. Ota kakku hyvissä ajoin huoneenlämpöön ennen tarjoilua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Ohueksi viipaloidut tatit tai muut kiinteät sienet kypsyvät pizzan päällä kuumassa uunissa nopeasti. Siivuta päälle myös edellisen päivän keitetyt perunat.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1–2 pizzaa
Valmistusaika
30 min + kohotus
Vaikeustaso
Helppo

Valkoinen tattipizza

Ainekset

PIZZAPOHJA
25
g
tuorehiivaa
2
dl
kädenlämpöistä vettä
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
5
dl
vehnäjauhoja
KASTIKE
2
valkosipulinkynttä
1
prk (150 g)
ranskankermaa
2
dl
raastettua mozzarellaa
4
rkl
hienonnettua basilikaa
1
tl
oreganoa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
TÄYTE
6–8
pientä herkku- tai ruskotattia, orakasta, sikurirouskua, nokirouskua tai kantarellia
2–4
keitettyä perunaa
1
dl
hapankaalia
1
dl
mustia oliiveja
2
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva veteen, lisää öljy ja suola. Alusta jauhot taikinaan ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä liinalla peitettynä noin tunnin.

  2. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi kulhoon. Sekoita joukkoon ranskankerma, juustoraaste, yrtit ja mausteet.

  3. Puhdista pienet, kiinteät sienet ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi. Kuori ja viipaloi keitetyt perunat. Valuta hapankaali ja oliivit.

  4. Muotoile taikinasta yksi iso tai kaksi pientä pizzapohjaa. Levitä päälle kastiketta ja pinnalle sienet, perunat, hapankaali ja oliivit. Lorauta päälle öljyä.

  5. Paista 250-asteissa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes juusto sulaa ja reunat ovat hieman tummuneet.

VINKKI! Voit tehdä taikinan kylmään veteen edellisenä iltana ja kohottaa sen yön yli jääkaapissa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Raejuustoletuissa on mukavasti proteiinia. Ne voi paistaa makeaksi herkuksi tai suolaiseksi välipalaksi. Tupla-annos on luultavasti hyvä idea.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Raejuustoletut

Ainekset

1
prk (200 g)
raejuustoa
2
munaa
1
dl
pikakaurahiutaleita
1
rkl
vehnäjauhoja
2
tl
sokeria
¼
tl
suolaa
voita tai öljyä paistamiseen
Lisäksi
vadelmahilloa
marjoja
raejuustoa

Työvaiheet

  1. Sekoita raejuuston joukkoon munat, kaurahiutaleet, vehnäjauhot, sokeri ja suola. Anna taikinan turvota 15 minuuttia.
  2. Paista pienet letut ohukaispannulla miedolla lämmöllä.
  3. Tarjoa letut hillon ja marjojen kanssa.
ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Taina Tellman KUVA Arto Vuohelainen

Banaanitoffeepiiras eli banoffee syntyy nopsasti sekoittelemalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Banaani-toffeepiiras

Ainekset

175
g
domino-, digestive-, kaura- tai kanelikeksejä
75
g
voita
TÄYTE
1
prk (397 g)
karamellisoitua maitotiivistettä (Dulce de leche)
2–3
banaania
½
dl
suolapähkinöitä
1
dl
vispikermaa
2
dl
turkkilaista jugurttia
2
tl
vaniljasokeria
1
tl
kanelia
PÄÄLLE
Keksejä, banaania. pähkinöitä

Työvaiheet

  1. Hienonna keksit ja sekoita ne sulatettuun voihin. Painele muruseos irtovuuan (Ø 18 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä hetkeksi kylmään.

  2. Levitä maitotiiviste piirakan pohjalle. Levitä päälle banaania ja kevyesti rouhitut pähkinät. Jätä muutamia banaaniviipaleita ja pähkinöitä koristeeksi.

  3. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita jugurttiin, mausta vaniljasokerilla ja kanelilla ja lusikoi täytteen pinnalle. Koristele banaaneilla, kekseillä ja pähkinöillä. Tarjoa heti.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä
Löytyykö kaapistasi kuivattuja aprikooseja? Hienonna ne teeleipätaikinaan! Makeansuolaiset teeleivät maistuvat uunilämpiminä sellaisenaan voin kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 kpl
Valmistusaika
10 min + paistaminen 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Aprikoosi-teeleivät

Ainekset

2
dl
pehmeitä kuivattuja aprikooseja
3
dl
vehnäjauhoja
1
dl
kauraleseitä
1
dl
auringonkukansiemeniä
2
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
dl
maitoa

Työvaiheet

  1. Hienonna aprikoosit veitsellä ja laita kulhoon.

  2. Lisää jauhot, leseet, siemenet, leivinjauhe ja suola. Sekoita joukkoon maito.

  3. Nostele taikina leivinpaperin päälle pellille kahdeksi keoksi. Taputtele ne jauhotetuin käsin kiekoiksi.

  4. Jaa leivät taikinapyörällä tai veitsellä neljään osaan. Pistele leivät haarukalla.

  5. Paista 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.