Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
2 pellillistä
1 t
Helppo
Isoäidin piparkakut
Ainesosat
125
g
pehmeää voita
1¼
dl
sokeria
¼
dl
vaaleaa siirappia
1
muna
4–5
dl
vehnäjauhoja
½
tl
vaniljasokeria
1
tl
kanelia
½
tl
soodaa
Vaiheet
- Vaahdota voi, sokeri ja siirappi. Sekoita joukkoon muna.
- Sekoita vehnäjauhojen joukkoon vaniljasokeri, kaneli ja ruokasooda. Sekoita kuivat aineet taikinaan. Jäähdytä taikinaa jääkaapissa tunti.
- Kauli taikina jauhotetulla pöydällä noin 4–5 mm paksuksi levyksi, joka on kooltaan 30 cm x 40 cm. Ota muotilla pikkuleipiä leivinpaperin päälle pellille.
- Paista piparit uunin keskitasolla 8–10 minuuttia 200 asteessa, kunnes piparkakut ovat kauniin kullanruskeita. Jäähdytä keksit leivinritilällä.