
Tunnetko nemesis-suklaakakun? Tämä muutaman aineksen suklaakakku on lontoolaisen The River Café -ravintolan suosituin jälkiruoka, eikä ihme. Samettisen täyteläinen kakku on täydellistä hapokkaan ranskankerman kanssa.
Jauhoton nemesis-suklaakakku
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen. Voitele kakkuvuoka (Ø 22 cm) voilla ja leikkaa sen pohjalle sopiva pala leivinpaperia.
-
Vatkaa munat kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella tai yleiskoneessa, noin 5 minuuttia. Lisää sokeri vaahdon joukkoon vähitellen samalla vatkaamista voimakkaasti jatkaen. Vatkaa, kunnes vaahto on kuohkeaa.
-
Paloittele suklaa ja voi. Sulata ne vesihauteessa eli lämpöä kestävässä kulhossa, joka on asetettu kiehuvan vesikattilan päälle. Vesi ei saa koskettaa kulhon pohjaa. Kun suklaa ja voi ovat sulaneet, ota kulho pois vesihauteesta. Sekoita hieman jäähtynyt suklaa-voiseos kananmuna-sokerivaahdon joukkoon nuolijalla nostellen.
-
Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan. Paista 150-asteisessa uunissa 45 minuuttia.
-
Anna kakun jäähtyä ja laita se sitten jääkaappiin 2 tunniksi tekeytymään. Tarjoa kakku ranskankerman kanssa.
Vinkki Kakun voi pakastaa. Silloin se on myös helpompi leikata annospaloiksi. Pakastettu kakku kannattaa ottaa huoneenlämpöön muutama tunti ennen tarjoilua.