Hurjan herkulliset, toffeesta makeat ja sitkeät pullat saavat raikasta tasapainoa karpaloista. Kun paistat pullat muffinivuokien kaltaisissa pullavuoissa, ne pysyvät paremmin ehyinä.
Karpalo-toffeepullat
Ainekset
Työvaiheet
-
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna ja liuota hiiva joukkoon. Lisää sokeri, kardemumma, suola ja muna. Lisää jauhoja vähitellen samalla alustaen. Lisää alustuksen loppuvaiheessa pehmeä voi. Vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia, kunnes se on kimmoisaa.
-
Anna taikinan kohota leivinliinalla peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi, vähintään puoli tuntia.
-
Leikkaa toffeet tukevalla veitsellä neljään palaan. Pidä palat erillään, sillä ne tarttuvat helposti kiinni toisiinsa.
-
Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle alustalle. Vaivaa ilmakuplat pois ja kauli taikina isoksi levyksi (48 cm x 36 cm).
-
Levitä pehmeä voi levylle. Ripottele päälle fariinisokeri, karpalot ja toffeet. Kääri tiukaksi rullaksi. Jaa 20 palaan.
-
Laita pullat pullavuokiin uunipellille leikkuupinta ylöspäin. Anna kohota leivinliinalla peitettynä noin puoli tuntia.
-
Sivele pullat kananmunalla. Paista 200-asteisessa uunissa keskitasoa alemmalla tasolla 12–14 minuuttia.
Vinkki Pullat leviävät kypsyessään jonkin verran, joten voit laittaa kaksi pullavuokaa päällekkäin tukemaan pullaa.