
Runsaan kermainen maritozzo on kuin suomalaisen laskiaispullan italoserkku. Niin pehmeän tuhti ja herkullinen, että pullan kera kannattaa lähteä vaikka kosioretkelle.
Kermapulla maritozzon tapaan
Ainekset
Työvaiheet
-
Murustele hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon jauhot. Anna taikinajuuren tekeytyä huoneenlämmössä vähintään 2 tuntia.
-
Lämmitä maito ja sekoita taikinajuuren joukkoon. Lisää sokeri, muna ja suola. Pese appelsiini ja raasta sen oranssi kuoriosa hienoksi. SeÂkoita kuoriraaste taikinaan yhdesÂsä oliiviöljyn kanssa. Alusta jauhot joukkoon joko käsin tai koneella. LiÂsää jauhoja niin paljon, että taikina irtoaa kulhon reunoista. Vaivaa taikiÂnaa lopuksi vielä noin 5 minuuttia.
-
Kaada taikina leivinalustalle ja jaa 8 palaan. Pyöritä palat aavisÂtuksen soikeiksi pulliksi ja nosta ne leivinpaperin päälle pellille. Anna kohota liinan alla noin 1 tunti.
-
Kypsennä pullia 200Â-asteiÂsessa uunissa 12–15 minuuttia tai kunnes pullat ovat kauniin ruskeiÂta. Anna jäähtyä noin tunti ennen täyttämistä.
-
Vatkaa kermavaahdoksi. Lisää tomusokeri ja vaniljasokeri vaah dottamisen loppuvaiheessa.
-
Leikkaa jäähtyneen pullan pinÂtaan keskelle pitkittäin syvä viilto. Purista pullaa hieman päistä auki ja pursota koloon kermavaahtoa. Tasoita pinta halutessasi sileäksi.