Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Leivonta
Makea leivonta
16:00 | 21.7.2022

Kirpeänmakea raparperipiirakka

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Tämä piirakka on parhaimmillaan kylmänä, joten se kannattaa tehdä hyvissä ajoin. Makea kondensoitu maito pehmentää raparperin hapokkuutta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
16 palaa
35 min + kypsennys 30 min
Helppo

Kirpeänmakea raparperipiirakka

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

POHJA
300
g
digestivekeksejä
1
(luomu)sitruuna (kuori raastettuna)
100
g
voita
TÄYTE
2
isoa raparperinvartta
1¼
dl
vettä
2
rkl
sitruunamehua
4
keltuaista
1
prk (397 g)
kondensoitua maitoa
1¼
dl
raparperin keitinlientä
PINNALLE
2
dl
kuohukermaa

Vaiheet

  1. Aloita leikkaamalla täytteeseen tulevat raparperinvarret pitkittäin neljään osaan ja edelleen 7–8 cm:n pätkiksi. Kuumenna vesi kiehuvaksi laakeassa kasarissa. Purista joukkoon sitruunamehu ja lado raparperit kiehuvaan nesteeseen pariksi minuutiksi. Raparperien tulee säilyttää muotonsa ja pehmetä vain hieman. Siirrä kasari sivuun liedeltä ja anna raparperien jäähtyä liemessä.

  2. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vuoraa suorakaiteen (20 cm x 30 cm) muotoinen vuoka leivinpaperilla. Murskaa keksit. Pese sitruuna ja raasta sen kuori. Sulata voi ja sekoita keksimurskan joukkoon sitruunankuoren kanssa. Painele keksiseos tiiviisti vuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa uunissa 10 minuuttia.

  3. Nosta raparperit liemestä talouspaperin päälle valumaan, säästä liemi. Vatkaa keltuaisten rakenne kulhossa rikki. Lisää kondensoitu maito sekä raparperin keitinliemi joukkoon. Vatkaa tasaiseksi.

  4. Lado raparperit riveihin esipaistetun pohjan päälle. Jos raparperia jää yli, säästä se koristeluun. Kaada täyte raparperikerroksen päälle. Paista piirakkaa uunissa 15–20 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä huoneenlämmössä noin tunti ja siirrä se sitten jääkaappiin vähintään 4 tunniksi, mieluiten yön ajaksi.

  5. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lusikoi piirakan päälle rennosti juuri ennen tarjoamista.

Tilaa Glorian ruoka & viini
makea leivonta
Sokerileipuri
Kemut
raparperi
raparperipiirakka

Suosituimmat

Paras gluteeniton kantarellipiirakas

Nopea maapähkinä-kanakeitto

Jäätelökahvi ”Affogato”

Lettukakku jauhelihatäytteellä

Vadelma-toffeejättiviineri

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini