Kolmen raidan kakku
Ainekset
Työvaiheet
-
Voitele ja jauhota suorakaiteen muotoinen vuoka (vetoisuus noin 1,5 l).
-
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää huoneenlämpöiset munat voi-sokerivaahtoon yksitellen koko ajan vatkaten. Lisää jauhoseos ja 1 dl kermaa vuorotellen taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
-
Kuumenna 1 rkl kermaa höyryäväksi ja liuota joukkoon pikakahvijauhe. Raasta suklaa hienoksi.
-
Jaa taikina kolmeen osaan. Sekoita yhteen osaan 1 dl kaakaojauhetta ja kerma-pikakahviseos. Lusikoi taikina vuokaan. Sekoita toiseen osaan 1 rkl kaakaojauhetta ja raastettu suklaa, ja levitä vuokaan tumman taikinan päälle. Sekoita kolmanteen osaan vaniljauute, ja levitä taikina vuokaan päällimmäiseksi.
-
Kypsennä kakkua 175asteisen uunin alaosassa noin 1 tunti tai kunnes kakku on kypsä. Kypsyyden voi tarkistaa puutikulla: jos tikkuun ei tartu taikinaa, kakku on valmis.
-
Kumoa kakku hiukan jäähtyneenä vadille.