
Kristalloidut pistaasipullat
Ainekset
Työvaiheet
-
Voitele ja korppujauhota suorakaiteen muotoinen (koko noin 18 cm x 24 cm) vuoka.
-
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murustele joukkoon hiiva. Lisää kananmuna, sokeri, suola ja kardemumma. Sekoita tasaiseksi. Alusta noin 2/3 jauhoista nesteeseen. Lisää pehmeä voi ja loput jauhot, ja vaivaa tasaiseksi taikinaksi. Taikina on sopivaa, kun se irtoaa juuri ja juuri taikinakulhon reunoista. Anna kohota liinan alla noin 40 minuuttia.
-
Rouhi pistaasit veitsellä. Ota niistä kolmasosa erilleen koristelua varten.
-
Kaada taikina jauhotetulle alustalle. Kauli se suorakaiteen muotoiseksi levyksi (n. 30 cm x 60 cm). Levitä pehmeä voi pohjalle ja ripottele päälle pistaasit sekä sokeri. Kääri tiukaksi rullaksi. Nipistele rullan reuna huolellisesti kiinni. Leikkaa rulla noin 6 cm:n levyisiksi paloiksi ja nosta palat vuokaan leikkuupinta ylöspäin. Jätä pullien väliin kohoamisvaraa 1–2 cm. Anna kohota liinan alla noin 30 minuuttia.
-
Voitele pullat munalla. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä noin puoli tuntia.
-
Irrota pullat varovasti toisistaan. Anna pullien jäähtyä puoli tuntia vielä irrotettuina.
-
Sulata voi kristallisointia varten. Laita sokeri syvälle lautaselle. Dippaa pullien reunat voihin ja kierittele sokerissa. Nosta pullat pystyyn tarjoiluvadille ja levitä lusikallinen tuorejuustoa jokaisen pullan päälle. Ripottele pistaasirouhetta pinnalle ja viimeistele syötävillä kukilla.
Vinkki Pehmitä voi tarvittaessa mikroaaltouunissa taikinaa ja täytettä varten. Älä kuitenkaan sulata.