Kanelilla maustettu luumusose tekee mehevästä bostonkakusta jouluisen.
Luumuboston
Ainesosat
Vaiheet
-
Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Sekoita joukkoon sokeri, kardemumma ja suola.
-
Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Lisää huoneenlämpöinen, pehmeä rasva loppuvaiheessa. Taikina saa olla pehmeää. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Kohota leivinliinan alla kaksinkertaiseksi, noin 30 minuuttia.
-
Kiinnitä irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjalle leivinpaperi. Voitele vuoan reunat margariinilla.
-
Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi, joka on kooltaan noin 35 x 45 cm. Sekoita kaneli luumumarmeladiin. Levitä täyte taikinalle.
-
Kääri levy pitkältä sivulta alkaen rullaksi. Leikkaa rulla 12 palaan. Aseta palat vuokaan.
-
Kohota pullaa lämpimässä paikassa liinalla peitettynä noin 30 minuuttia. Voitele pinta kahvilla tai kauramaidolla.
-
Paista bostonkakkua 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 25 minuuttia. Peitä pinta leivinpaperilla, jos se alkaa tummua liikaa.
-
Kuorruta jäähtynyt bostonkakku halutessasi tomusokerikuorrutteella. Sekoita tomusokeri ja vesi keskenään. Valuta kakun pinnalle lusikalla tai pursotinpussista.