Ranskalainen clafoutis on vanukkaan ja pannarin välimuoto.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
12–14 viipaletta
50 min
Helppo
Luumuinen vanukaspannukakku
Ainesosat
100
g
suklaata
1
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
½
dl
kaakaojauhetta
1
dl
vehnäjauhoja
3
munaa
3
dl
maitoa
5–6
luumua
mantelilastuja
Vaiheet
-
Rouhi suklaa. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa munat ja maito kevyesti sekaisin ja yhdistä ne jauhoseokseen. Lisää suklaarouhe ja hämmennä. Kaada taikina piirakkavuokaan.
-
Pese, kuivaa ja puolita luumut. Poista kivet. Asettele luumut taikinan pinnalle ja korista mantelilastuilla. Paista uunissa 175–200 asteessa noin 20–30 minuuttia vuoan koosta riippuen.