Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Leivonta
Makea leivonta
8:00 | 10.1.2023

Makeat varenikit

Lisää omaan keittokirjaan
Me Naiset on lisännyt 1856 reseptiä
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Varenikkien taikinat vaihtelevat, eikä kananmunaa aina käytetä. Maun korostamiseksi taikinaan voi lisätä smetanaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
noin 20 kpl
1 t
Helppo

Makeat varenikit

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

2½
dl
vettä
1
tl
suolaa
noin 8
dl
vehnäjauhoja
1
kananmuna
2
rkl
öljyä
loraus vodkaa
TÄYTE
200
g
pakastekirsikoita (Pirkka Parhaat)
½
dl
sokeria + lisää täyttövaiheessa
PÄÄLLE
voita
TARJOILUUN
smetanaa/rahkaa, kirsikkahilloa

Vaiheet

  1. Sekoita taikinan ainekset keskenään yleiskoneella tai käsin huolella vaivaten, kunnes taikina irtoaa käsistä. Anna levätä täytteen teon ajan.

  2. Sekoita sulatetut kirsikat ja sokeri lävikössä, anna mehustua.

  3. Nosta taikina kunnolla jauhotetulle alustalle ja kauli noin 2 mm:n paksuiseksi levyksi. Paina taikinasta ympyröitä lasin avulla. Nosta taikinaympyröiden keskelle (koosta riippuen) 1 tai 2 kirsikkaa ja ripottele lisää sokeria päälle. Rypistä reunat kiinni puolikuun muotoon.

  4. Kiehauta isossa kattilassa vettä ja mausta suolalla. Nostele varenikit varovasti kunnolla kiehuvaan veteen ja keitä, kunnes ne nousevat pintaan. Jatka keittämistä vielä noin 5 minuutin ajan, jotta ne kypsyvät täysin. Nosta reikäkauhalla lautaselle ja valuta voisulaa päälle.

  5. Tarjoa smetanan, maitorahkan tai näiden yhdistelmän sekä kirsikkahillon (ja hunajan) kera.

Tilaa Glorian ruoka & viini
makea leivonta
Sokerileipuri
leivonta
Kemut
juhli ja nauti
pasteija

Suosituimmat

Puolukkalammas

Maailman paras riisipuuro

Rommirusinakakku

Taatelikakku

Karviais-punaherukkahilloke

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini