Varenikkien taikinat vaihtelevat, eikä kananmunaa aina käytetä. Maun korostamiseksi taikinaan voi lisätä smetanaa.
Makeat varenikit
Ainekset
Työvaiheet
-
Sekoita taikinan ainekset keskenään yleiskoneella tai käsin huolella vaivaten, kunnes taikina irtoaa käsistä. Anna levätä täytteen teon ajan.
-
Sekoita sulatetut kirsikat ja sokeri lävikössä, anna mehustua.
-
Nosta taikina kunnolla jauhotetulle alustalle ja kauli noin 2 mm:n paksuiseksi levyksi. Paina taikinasta ympyröitä lasin avulla. Nosta taikinaympyröiden keskelle (koosta riippuen) 1 tai 2 kirsikkaa ja ripottele lisää sokeria päälle. Rypistä reunat kiinni puolikuun muotoon.
-
Kiehauta isossa kattilassa vettä ja mausta suolalla. Nostele varenikit varovasti kunnolla kiehuvaan veteen ja keitä, kunnes ne nousevat pintaan. Jatka keittämistä vielä noin 5 minuutin ajan, jotta ne kypsyvät täysin. Nosta reikäkauhalla lautaselle ja valuta voisulaa päälle.
-
Tarjoa smetanan, maitorahkan tai näiden yhdistelmän sekä kirsikkahillon (ja hunajan) kera.
Nämä ovat aivan sietämättömän hyviä. Varsinkin kun niihin tulee kirsikoita. Nam!
Parasta herkkua.