Samettisesta kakusta riittää koko suvulle.
Mangopiimäkakku
Ainekset
Työvaiheet
-
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, sihtaa joukkoon kuivat aineet. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (Ø 22 cm). Paista 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
-
Kokoa kakku vuokaan. Jos käytät reunakalvoja, laita ne paikoilleen. Asettele vadelmat paistetun kakkupohjan päälle. Liota liivatteita kylmässä vedessä 5 minuuttia. Vaahdota kerma. Kuumenna mehu kiehuvaksi, sulata siihen liivatteet. Sekoita piimä, mangosose ja sokerit keskenään. Kaada liivateseos ohuena norona piimään voimakkaasti samalla sekoittaen. Nostele kermavaahto joukkoon.
-
Täytä pohja piimävaahdolla vähitellen niin, että vadelmat pysyvät paikallaan. Tasoita pinta, peitä kakku kelmulla ja siirrä jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi tai yön yli.
-
Mittaa mangososeesta ½ dl erikseen. Kiehauta sose ja sulata siihen kylmässä vedessä liotetut ja puristetut liivatteet. Kaada seos nauhana loppuun soseeseen koko ajan sekoittaen. Valuta kiille kakun päälle, siirrä kylmään hyytymään vähintään 4 tunniksi.
-
Irrota kakku irtopohjavuuasta kiertämällä veitsellä varovasti kakun reunojen ympäri ennen vuoan avaamista. Tarjoa jääkaappikylmänä. Koristele juuri ennen tarjoilua.