Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Leivonta
Makea leivonta
8:00 | 20.4.2025

Mangopiimäkakku

Lisää omaan keittokirjaan
ET-lehti on lisännyt 416 reseptiä
OHJE Taina Tellman KUVA Arto Vuohelainen

Samettisesta kakusta riittää koko suvulle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
16–18 palaa
reilu tunti
Helppo

Mangopiimäkakku

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

2
munaa
¾
dl
sokeria
¾
dl
perunajauhoja
½
tl
leivinjauhetta
TÄYTE
1
dl
vadelmia
8
liivatelehteä
4
dl
kuohukermaa
4
dl
piimää
3
dl
mangososetta
1½
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
¼
dl
appelsiinimehua
KIILLE
2
dl
mangososetta
2
liivatelehteä
PÄÄLLE
macaron-keksejä, vadelmia, sitruksia, kakkuhelmiä

Vaiheet

  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, sihtaa joukkoon kuivat aineet. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (Ø 22 cm). Paista 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.

  2. Kokoa kakku vuokaan. Jos käytät reunakalvoja, laita ne paikoilleen. Asettele vadelmat paistetun kakkupohjan päälle. Liota liivatteita kylmässä vedessä 5 minuuttia. Vaahdota kerma. Kuumenna mehu kiehuvaksi, sulata siihen liivatteet. Sekoita piimä, mangosose ja sokerit keskenään. Kaada liivateseos ohuena norona piimään voimakkaasti samalla sekoittaen. Nostele kermavaahto joukkoon.

  3. Täytä pohja piimävaahdolla vähitellen niin, että vadelmat pysyvät paikallaan. Tasoita pinta, peitä kakku kelmulla ja siirrä jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi tai yön yli.

  4. Mittaa mangososeesta ½ dl erikseen. Kiehauta sose ja sulata siihen kylmässä vedessä liotetut ja puristetut liivatteet. Kaada seos nauhana loppuun soseeseen koko ajan sekoittaen. Valuta kiille kakun päälle, siirrä kylmään hyytymään vähintään 4 tunniksi.

  5. Irrota kakku irtopohjavuuasta kiertämällä veitsellä varovasti kakun reunojen ympäri ennen vuoan avaamista. Tarjoa jääkaappikylmänä. Koristele juuri ennen tarjoilua.

Tilaa Glorian ruoka & viini
mango
makea leivonta
Sokerileipuri
Kemut
juhli ja nauti
leivonta
pääsiäinen

Suosituimmat

Tofu-jyväbowl

Dijonin possu

Mifukastike

Mausteinen pataleipä

Huijarin herkkutortut

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini