
Mantelinen marjakakku on nopea valmistaa ja säilyy mehukkaana jääkaapissa useamman päivän. Jos tarjoat sen lämpimänä, laita tarjolle myös esimerkiksi vaniljajäätelöä.
Mantelikuningatarkakku
Ainekset
Työvaiheet
- Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit kuohkeaksi joko sähkövatkaimella tai yleiskoneessa.
- Lisää kananmunat yksi kerrallaan joukkoon, samalla koko ajan vatkaten.
- Lisää joukkoon mantelijauhe ja sekoita varovasti.
- Sekoita leivinjauhe jauhojen joukkoon ja lisää jauhot taikinan sekaan varovasti nuolijan avulla.
- Sekoita lopuksi joukkoon myös marjat. Mikäli käytät pakastemarjoja, pyöräytä ne perunajauhoissa ennen taikinaan lisäämistä.
- Kaada taikina voideltuun irtopohjaiseen piirasvuokaan (halkaisija 25 cm). Voit hyvin paistaa kakun myös tavallisessa lasisessa piirasvuoassa, tällöin se kannattaa tarjoillakin suoraan vuoasta. Ripottele päälle mantelilastuja.
- Paista kakkua 175-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia tai siihen asti, kunnes kakku on keskeltäkin napakan tuntuinen.