Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Leivonta
Makea leivonta
7:00 | 26.4.2023

Mantelikuningatarkakku

Lisää omaan keittokirjaan
Helsingin Sanomat on lisännyt 467 reseptiä
OHJE Kaisa Johansson KUVA Tuomas Kolehmainen

Mantelinen marjakakku on nopea valmistaa ja säilyy mehukkaana jääkaapissa useamman päivän. Jos tarjoat sen lämpimänä, laita tarjolle myös esimerkiksi vaniljajäätelöä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
10
60 min
Helppo

Mantelikuningatarkakku

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

150
g
voita
1½
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
3
kananmunaa
150
g
mantelijauhetta
1
dl
vehnäjauhoja
1½
tl
leivinjauhetta
yhteensä 3
dl
vadelmia ja mustikoita
1
rkl
perunajauhoja, mikäli käytät pakastemarjoja
Pinnalle
mantelilastuja

Vaiheet

  1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit kuohkeaksi joko sähkövatkaimella tai yleiskoneessa.
  2. Lisää kananmunat yksi kerrallaan joukkoon, samalla koko ajan vatkaten.
  3. Lisää joukkoon mantelijauhe ja sekoita varovasti.
  4. Sekoita leivinjauhe jauhojen joukkoon ja lisää jauhot taikinan sekaan varovasti nuolijan avulla.
  5. Sekoita lopuksi joukkoon myös marjat. Mikäli käytät pakastemarjoja, pyöräytä ne perunajauhoissa ennen taikinaan lisäämistä.
  6. Kaada taikina voideltuun irtopohjaiseen piirasvuokaan (halkaisija 25 cm). Voit hyvin paistaa kakun myös tavallisessa lasisessa piirasvuoassa, tällöin se kannattaa tarjoillakin suoraan vuoasta. Ripottele päälle mantelilastuja.
  7. Paista kakkua 175-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia tai siihen asti, kunnes kakku on keskeltäkin napakan tuntuinen.
Tilaa Glorian ruoka & viini
makea leivonta
Sokerileipuri
mantelikakku
leivonta

Suosituimmat

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Saaristolaisleipä

Taatelikakku

Shelterin mallasleipä

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini