
Ripaus suolaa tekee suklaasta parempaa. Umaminen misokinuski ja päälle ripoteltu sormisuola vievät suklaisen piirakan maun ihan uudelle tasolle.
Misokinuski-suklaapiirakka
Ainekset
Työvaiheet
-
Vaahdota voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa muna joukkoon. Yhdistä jauhot ja kaakaojauhe ja lisää seos voivaahtoon. Kääri taikina muovikelmuun ja siirrä jääkaappiin puoleksi tunniksi.
-
Keitä sillä välin kinuski ja kuumenna uuni 175 asteeseen. Mittaa kattilaan kerma, fariinisokeri ja misotahna. Keitä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin 20 minuuttia. Jätä kinuski odottamaan.
-
Painele taikina jauhotetuin sormin piirakkavuokaan. Esipaista pohjaa 175-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
-
Valmista suklaakuorrute. Pilko ja sulata suklaa vesihauteessa. Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Kuumenna kerma kattilassa lähes kiehumispisteeseen. Kaada kuuma kerma munien joukkoon, sekoita. Kaada seos takaisin kattilaan ja kuumenna koko ajan sekoitellen miedolla lämmöllä, kunnes seos paksuuntuu. Varo, ettei munista tule kokkelia. Kaada kermaseos suklaasulan joukkoon.
-
Levitä kinuski esipaistetulle pohjalle. Kaada suklaakuorrutus päälle, käännä uunin lämpö 150 asteeseen ja siirrä piiras uuniin paistumaan 5 minuutiksi. Käännä lämpö pois ja anna piiraan olla jäähtyvässä uunissa puoli tuntia.
-
Jäähdytä piiras kunnolla ja siirrä se jääkaappiin. Piiras on parhaimmillaan seuraavana päivänä. Siivilöi valmiin kakun pinnalle kaakaojauhetta ja ripottele sormisuolaa.