Suolakinuskia? Vielä parempaa: kuorruta inkiväärikakku misokinuskilla! Aasialaisista ruuista tuttu tahna toimii loistavasti makeassakin.
Misokinuskipalat
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sulata voi. Kuori ja raasta inkivääri.
- Vaahdota munat ja sokeri sähkövatkaimella. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos vaahtoon. Lisää inkivääriraaste, voisula ja maito ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle korkeareunaiselle uunipellille. Paista uunissa 20 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä. Anna jäähtyä.
- Mittaa kuorrutteen aineet kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä muutama minuutti ja levitä kakkulevylle.
- Leikkaa kakkulevy haluamasi kokoisiksi paloiksi. Paahda mantelilastuja kuumassa, kuivassa pannussa pari minuuttia ja ripottele ne paloille.