Kun paksu kuorrutus saa kauniit laineet ja palojen viimeistelyksi painetaan mokkamakeisia, tutuista mokkapaloista tulee elegantteja leivoksia. Näissä herkkupaloissa ihastuttaa paitsi mokkainen maku, myös niiden kuohkeus ja korkeus.
Mokkapalaleivokset
Ainesosat
Vaiheet
-
Sulata voi ja anna jäähtyä. Valmista kahvi ja anna senkin jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Siivilöi jauhoseos ja lisää se muna-sokerivaahtoon vuorotellen voisulan, maidon ja kahvin kanssa. Kääntele kaikki ainekset tasaiseksi taikinaksi.
-
Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille (noin 30 cm x 40 cm). Kypsennä 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen kuorruttamista.
-
Siisti mokkapalapohjan reunat veitsellä tasaisiksi.
-
Sulata voi. Valmista kahvi. Yhdistä tomusokeri ja kaakaojauhe. Yhdistä kaikki ainekset voimakkaasti sekoittaen tasaiseksi kuorrutukseksi. Levitä kuorrutus tasaiseksi kerrokseksi pohjan päälle ja muotoile pintaan sileällä lastalla aaltomaisia kuvioita.
-
Leikkaa levy leivoksiksi. Siivilöi ripaus kaakaojauhetta jokaiselle palalle ja koristele palat suklaisilla mokkapapumakeisilla.