Söpöt pikkukeksit katoavat parempiin suihin alta aikayksikön. Kahvin makua on niin taikinassa kuin kuorrutteessakin.
Mokkapalat löytävät aina uusia muotoja ja sovelluksia, joilla ne jatkavat suomalaisten kahvipöytien suosikin paikkaa. Nyt mokkapaloista tutut maut ja kuorrute on nerokkaasti valjastettu pienten pikkuleipien muotoon.
Taikina valmistuu helposti etenkin yleiskoneen avulla. Voi, sokeri ja kuivat aineet voi nyppiä myös käsin murumaiseksi. Joukkoon sekoitetaan kananmuna, jonka jälkeen taikina muotoillaan kelmun sisään pötköksi ja laitetaan jääkaappiin jähmettymään.
Jähmettyneestä pötköstä leikkaamalla saadaan tasakokoisia keksejä, jotka eivät paistettaessa leviä holtittomasti.
Kuorrutus on tavallinen tomusokerista, kahvista ja kaakaojauheesta sekoitettu tahna, joka lusikoidaan jäähtyneiden keksien päälle. Muista koristella nonparelleilla heti, ennen kuin kuorrutus jähmettyy!
Mokkapalanapit
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita kuutioitu voi, sokeri ja kuivat aineet monitoimikoneen kulhoon. Anna koneen käydä, kunnes seos on murumaista. Lisää muna ja sekoita taikinaksi.
-
Kaavi taikina jauhotetulle työtasolle ja muotoile kahdeksi 17 senttiä pitkäksi tangoksi. Kääri tangot tiukasti muovikelmuun ja laita jääkaappiin jähmettymään tunniksi tai yön yli.
-
Poista muovikelmu ja leikkaa tangot noin sentin viipaleiksi. Laita taikinakiekot leivinpaperin päälle uunipellille.
-
Paista 175 asteessa 10–11 minuuttia. Siirrä ritilälle jäähtymään.
-
Sekoita tomusokeri, kahvi ja kaakao kuorrutteeksi. Levitä kuorrutus keksien pinnalle lusikalla. Koristele heti nonparelleilla.
Saattaa maistua ihan hyviltäkin, mutta ohjeistus oli outo siinä suhteessa, että oletusarvona on että jokainen omistaa monitoimikoneen. Ei omista. Ja toi kuorrutus on myös outo. Tämän ohjeistuksen mukaan toi kahvi, tomusokeri ja kaakao vain heitetään samaan astiaan ja sekoitetaan. En usko siitä syntyvän kuvan mukaista kuorutetta, vaan enempikin sellaista tönkköä levitettä. Jos et ole kokenut leipoja, et voi tietää, että mokkapalojen kuorrutus tehdään kasarissa kuumentaen.
En ole koskaan tehnyt mokkapalojen kuorrutusta kuumentamalla. Sekoittanut vaan tomusokerin ja kaakaon siivilän läpi kahvin joukkoon.
Hei!
Taikinan voi toki murustella käsin ensimmäisessä vaiheessa.
Kuorrute onnistuu ilman kuumentamista vain sekoittamalla ainekset yhteen. Kahvia voi tietysti lisätä pienissä erissä enemmänkin kuin ohjeessa, jos kuorrute tuntuu liian tönköltä.
Tuuli / Soppa365
Hyviä pikkuleipiä tuli. Mielestäni ei keksejä.
Käytin tavallista kaakaojauhetta. Täällä ei ole myytävänä tummaa kaakaojauhetta enkä löytänyt sellaista edes nettikaupoista.
@ MirJam
Tumma kaakaojauhe tarkoittaa sitä ihan tavallista vanhoutenia tai vastaavaa erotuksensa niistä haaleanruskeista pikakaakaojauheista joissa on maitojauhetta ja sokeria.
Kauniita, mutta maku ei miellyttänyt
Todella hyvät "napit" tuli. Vaihdoin vehnäjauhot manteli-ja maissijauhoiksi ja pienensin rasvamäärää.
Eivät levinneet yhtään. Ihanan murea
lopputulos.