Parempaa kuin mikään karkki! Piiraspohja maistuu voin ja fariinisokerin ansiosta kinuskilta. Täytteessä ihastuttavat kookos, inkivääri ja mustikka.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
8
40 min
Helppo
Mustikka-kookospiirakka
Ainesosat
125
g
huoneenlämpöistä voita
3
dl
vehnäjauhoja
1½
dl
fariinisokeria
¼
tl
kardemummaa
¼
tl
suolaa
Täyte
1
prk (250 g)
kookosmaitoa
2
munaa
½
dl
sokeria
3
dl
mustikoita
1
dl
kookoshiutaleita
1
rkl
raastettua inkivääriä
Koristeluun
1
rs
syötäviä kukkia
Vaiheet
- Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- Laita pehmeä voi kulhoon. Lisää jauhot ja fariinisokeri. Nypi ensin murumaiseksi. Lisää sitten kardemumma ja suola. Sekoita tasainen taikina.
- Painele taikina leivinpaperilla vuorattuun piirasvuokaan (ø 25 cm).
- Yhdistä kulhossa täytteen ainekset. Kaada seos pohjan päälle.
- Kypsennä piirasta uunin alatasolla 30-40 minuuttia niin, että täyte hyytyy kokonaan ja piiraspohja on reunoilta rapea.
- Anna jäähtyä ennen tarjoilua. Koristele syötävin kukkasin.